PTT:n ennusteen mukaan työttömyys kasvaa ensi vuonna

Pellervon taloustutkimus (PTT) ennustaa tälle vuodelle 0,2 prosentin ja ensi vuodelle 1,1 prosentin talouskasvua. Vielä maaliskuussa PTT ennusti talouden kasvavan tänä vuonna 0,4 prosenttia ja ensi vuonna 1,4 prosenttia.

Tuoreen ennusteen mukaan vienti kasvaa ensi vuonna maailmantalouden imussa. Samaan aikaan kysyntä kotimaassa ei kuitenkaan lisäänny ja työttömyys kasvaa entisestään. PTT ennustaa ensi vuodelle 10,2 prosentin työttömyyttä. Lähes kaikissa muissa EU-maissa työttömyys on laskussa ja keskeisissä euromaissa kasvu on piristynyt.

Maahanmuutto ja Suomeen tulevat turvapaikanhakijat voivat olla Suomen työmarkkinoille mahdollisuus. Se edellyttäisi kuitenkin, että maahanmuuttajien polkua työmarkkinoille nopeutetaan.


PTT: Suomen vienti alkaa kasvaa ensi vuonna
Talouselämä


PTT: Suomen vienti on alkanut vetää
Taloussanomat


PTT ennustaa tälle vuodelle 0,2 prosentin kasvua
Etelä-Suomen Sanomat


PTT synkensi ennustettaan – työttömyys kasvaa ensi vuonna
Mtv


Tuoreimmat artikkelit aiheesta talousennuste:

  • PTT:n ennusteen mukaan työttömyys kasvaa ensi vuonna 29.9.2015 - PTT:n mukaan mukaan vienti on alkanut vetää, mutta kotimainen kysyntä on vaimeaa ja työttömyys paisuu.
  • Nordea arvioi Suomen olevan jo lamassa 4.6.2014 - Suomen talous supistuu jo kolmatta vuotta perättäin. Nordean pääekonomistin Aki Kangasharjun mukaan Suomen luottoluokituksen laskeminen ei ole poissuljettu vaihtoehto. Nordean talousennusteen mukaan laman tunnusmerkit täyttyvät Suomessa. Nordean ekonomistit kertovat, että kuluva vuosi on jo kolmas perättäinen vuosi, jolloin talous supistuu. Nordean mukaan kokonaistuotannon määrä joko vähenee tai pysyy ennallaan 10 vuosineljänneksen ajan peräkkäin. – Lamalle ei ole virallista määritelmää, mutta