PTT:n ennusteen mukaan työttömyys kasvaa ensi vuonna

Pellervon taloustutkimus (PTT) ennustaa tälle vuodelle 0,2 prosentin ja ensi vuodelle 1,1 prosentin talouskasvua. Vielä maaliskuussa PTT ennusti talouden kasvavan tänä vuonna 0,4 prosenttia ja ensi vuonna 1,4 prosenttia.

Tuoreen ennusteen mukaan vienti kasvaa ensi vuonna maailmantalouden imussa. Samaan aikaan kysyntä kotimaassa ei kuitenkaan lisäänny ja työttömyys kasvaa entisestään. PTT ennustaa ensi vuodelle 10,2 prosentin työttömyyttä. Lähes kaikissa muissa EU-maissa työttömyys on laskussa ja keskeisissä euromaissa kasvu on piristynyt.

Maahanmuutto ja Suomeen tulevat turvapaikanhakijat voivat olla Suomen työmarkkinoille mahdollisuus. Se edellyttäisi kuitenkin, että maahanmuuttajien polkua työmarkkinoille nopeutetaan.


PTT: Suomen vienti alkaa kasvaa ensi vuonna
Talouselämä


PTT: Suomen vienti on alkanut vetää
Taloussanomat


PTT ennustaa tälle vuodelle 0,2 prosentin kasvua
Etelä-Suomen Sanomat


PTT synkensi ennustettaan – työttömyys kasvaa ensi vuonna
Mtv


Tuoreimmat artikkelit aiheesta talousennuste: