Hotellit ja ravintolat lupaavat työllistää enemmän, jos kilpailukykyä parannetaan

Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara ry:n kyselyssä 70 prosenttia jäsenyrityksistä ilmoitti palkkaavansa lisää työntekijöitä tai lisäävänsä työntekijöiden työtunteja, mikäli hallituksen esittämät kilpailukykytoimet toteutetaan. Nykyisin suurin osa ravintoloista on kiinni sunnuntaisin, koska ravintolan pitäminen auki nykyisillä sunnuntaikorvauksilla ei ole kannattavaa.

Yritykset kertovat lisäävänsä työntekijöitä tai lisäävänsä työntekijöiden työtunteja. Suurin osa ravintoloista lisäisi sunnuntaiaukioloaikojaan. Myös osa-aikaiset työntekijät saisivat lisää työtunteja. Uusien työpaikkojen syntyminen alalle mahdollistaisi työn tarjoamisen nuorille maahanmuuttajien ohella.


Kova lupaus: Toteutetaan tämä, niin 70 % alan yrityksistä pestaa lisää väkeä
Talouselämä


Hotellit ja ravintolat lupaavat työllistää enemmän, jos kilpailukykyä parannetaan
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta majoitus- ja ravitsemisala: