Varsinais-Suomen pk-yritysbarometri

Varsinais-Suomen pk-yritysten suhdannenäkymät ovat kehittyneet myönteisesti kevään 2015 pohjalukemista. Tämä selviää tuoreesta Työ- ja elinkeinoministeriön, Finnvera Oyj:n ja Suomen Yrittäjien pk-yritysbarometrista. Varsinais-Suomen alueella suhdannenäkymiä kuvaava saldoluku on noussut kevään miinus viidestä +15:een.

Yritysbarometrissa tarkastellaan pk-yritysten suhdanneodotuksia, kasvua ja uusiutumista, kansainvälistymistä,
kehittämistarpeita ja -esteitä, rahoitusta sekä toimintaympäristön kehitystä. Ajankohtaisilla kysymyksillä on tällä kertaa selvitetty digitaalisuutta liike-toiminnassa.

Pk-yritysbarometri, syksy 2015 Alueraportti, Varsinais-Suomi
Suomen Yrittäjät


Digitaalisesti suuntautuneilla pk-yrityksillä myönteiset suhdannenäkymät
Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti


Pk-yritykset sinnittelevät, irtisanomisaaltoa ei näkyvissä
Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti


PK-Yritysbarometri 2/2015
Suomen Yrittäjät


Tuoreimmat artikkelit aiheesta yritysbarometri, pk-yritykset:

  • Pk-yrityksillä suunnitteilla uutta liiketoimintaa ja yritysostoja 7.3.2017 - Kauppakamarien kahden vuoden välein toteutettavan pk-hallitusbarometrin mukaan pk-yrityksistä yli 40 prosenttia aloittaa uutta liiketoimintaa. Yritysostoja samoin kuin viennin aloittamista tai laajentamista suunnittelee joka neljäs yritys. 32 prosenttia yrityksistä ei pidä hallituksen osaamista riittävänä. Yrityksillä nyt luottoa tulevaan – Vientiä ja yritysostoa miettii entistä useampi Turkulainen Tuoreimmat artikkelit aiheesta osaaminen:
  • Yrityskauppa vilkasta Varsinais-Suomessa 13.12.2016 - Yrityskauppa on vilkasta erityisesti Varsinais-Suomessa, Pohjanmaalla, Uudellamaalla ja Pohjois-Savossa. Varsinais-Suomessa yrityskaupat ovat kasvaneet euromääräisesti peräti 129 prosenttia. Finnveran Lounais-Suomen aluejohtaja Seija Pelkonen kertoo keskimääräisen kaupan arvon olevan joitakin satoja tuhansia euroja. Yrityskauppa käy ennätysvilkkaasti Varsinais-Suomessa Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta yritykset:
  • Yrityskaupat kasvussa 1.12.2016 - Finnveran asiakkuuspäällikkö Janne Koivuniemi kertoo Finnveran rahoittavan yli tuhannen yrityksen omistusjärjestelyjä 130 miljoonalla eurolla tänä vuonna. Kasvuarvio on jopa 12-14 prosenttia. Erityisesti kotimarkkinayritysten kauppojen määrä on kasvanut, kun taas paikallisten pienyritysten on laskenut. Vuosittain Suomessa arvioidaan tehtävän kahdesta kolmeen tuhatta yrityskauppaa. Yrityskaupoissa tulossa huippuvuosi Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta yritykset:
  • Turkulainen peliyhtiö TicBits myyty 5.7.2016 - 9 henkeä työllistävä pieni turkulainen peliyhtiö TicBits on myyty hongkongilaiselle Animoca Brandsille 2,35 miljoonalla eurolla. Animoca Brands maksaa vielä miljoonan lisää vuonna 2018. Suomalainen pelifirma myytiin Hongkongiin – 372 000 € työntekijää kohti Talouselämä Pieni turkulainen peliyhtiö ostettiin Aasiaan – TE: Yli kolmen miljoonan kauppa Turkulainen Tuoreimmat artikkelit aiheesta peliala:
  • Pienet ja keskisuuret yritykset suhtautuvat tulevaisuuteen aiempaa myönteisemmin 14.4.2016 - Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön raportista. Raportissa kuvataan pk-yritysten suhdannenäkymiä työllisyyden näkökulmasta.