Wärtsilän yt-neuvottelut Suomessa alkavat

Voimaloiden ja merimoottoreiden valmistaja Wärtsilä ilmoittaa aloittavansa yt-neuvottelut Suomessa ensi maanantaina. Neuvottelut koskevat noin 1 670 Marine Solutionsin työntekijää Vaasassa, Turussa ja Helsingissä. Vähennettävistä työpaikoista noin 160 on Suomessa. Osa vähennystarpeesta toteutetaan eläkejärjestelyillä. Neuvottelujen odotetaan kestävän vähintään kuusi viikkoa.

Yhtiö kertoi heinäkuussa mukauttavansa Marine Solutions -liiketoimintaansa maailmanlaajuisesti vastaamaan heikkoa markkinatilannetta.


Wärtsilän yt-neuvottelut Suomessa alkavat
Taloussanomat


Wärtsilä aloittaa yt-neuvottelut myös Turussa
Turkulainen


 

Tuoreimmat artikkelit aiheesta meriteollisuus, konepajateollisuus:

  • Positiivinen rekrytointihaaste laivanrakennuksessa 28.4.2017 - Laivatilauksien toteuttamiseen tarvitaan jopa 5000 työntekijää. Meyer kouluttaa paljon väkeä omassa Laivanrakennusoppilaitoksessaan. Parhaillaan haussa ovat syksyllä alkavat laivalevyseppä-hitsaajan ja putki- ja koneasentajan rekrykoulutukset, jotka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Palvelujohtaja Jaana Hernelahti Varsinais-Suomen TE-toimistosta kertoo, että isoille rekrytoinneille on valtakunnallinen yhteistyöverkosto. Työvoimaa kaavitaan Eurooppaa myöten Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Elomatic ja Deltamarin sopineet suuren matkustajalaivan suunnittelusta 29.7.2016 - Turkulaiset yritykset Elomatic ja Deltamarin allekirjoittivat 28.7. sopimuksen aluksen suunnittelusta saksalaisen MV Werften -telakan kanssa. Sopimukseen sisältyy 860 henkilötyövuotta. 340-metrinen matkustajalaiva rakennetaan Star Cruises -varustamolle. Turkulaisyritykset sopivat jättimäisen laivan suunnittelusta Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta yritykset:
  • Merialan tapahtumia ensi viikolla Turussa 12.5.2016 - Messukeskuksessa ja Logomossa kerääntyy ensi viikolla merialan päättäjiä, elinkeinon edustajia ja asiantuntijoita tapahtumiin.
  • Wärtsilä aloittaa yt-neuvottelut 28.4.2016 - Wärtsilän yt-neuvottelut koskevat Wärtsilän kaikkia yhtiöitä ja toimipaikkoja Suomessa. Vähennystarve on kokonaisuudessaan noin 550 työpaikkaa, joista noin 270 Suomessa.
  • Wärtsilä vähentämässä Suomesta 270 työpaikkaa 21.4.2016 - Heikenneestä kannattavuudesta kertonut konepajayhtiö pyrkii saavuttamaan toimillaan noin 50 miljoonan euron vuosittaiset säästöt. Se aikoo myös keskittää moottoreiden tuotekehitystä Suomeen.