Miksi työttömiä ei palkata avoimiin työpaikkoihin?

Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimusjohtajan, valtiotieteiden tohtori  Heikki Räisäsen mukaan työn tarve ja työntekijän tarve ovat eriytyneet. Suomessa on tällä hetkellä yli 380 000 työtöntä työnhakijaa. Vuositasolla yksin julkisessa työnvälityksessä lähes puoli miljoonaa avointa työpaikkaa. Miksi kaikki työttömät eivät silti löydä töitä?

Räisäsen mukaan yksi syy löytyy maantieteestä: Suomi on suuri ja harvaan asuttu maa, mikä vaikeuttaa työmarkkinoiden tehokkuutta rakenteellisesti. Työtä voi olla eniten tarjolla siellä, missä työttömiä ei olekaan määrällisesti eniten – tai sitten alueella, jossa työttömiä on paljon, mutta työnantajat etsivät osaamista, jota työttömillä ei ole. Tämä korostuu varsinkin tilanteissa, joissa työttömyys kestää pitkään ja osaaminen vanhenee.


Miksi työttömiä ei palkata avoimiin työpaikkoihin? Asiantuntija vastaa
Helsingin Uutiset


Asiantuntija kertoo HU:ssa – Tämän takia työttömiä ei palkata avoimiin työpaikkoihin
Talouselämä


Onko oman alasi työntekijöistä jo ylitarjontaa? Katso lista
Helsingin Uutiset


Työttömät ja avoimet työpaikat usein aivan eri aloilla – ”korkeakoulutettuja liikaa”
Mtv


Tuoreimmat artikkelit aiheesta osaaminen, työpaikat:

  • Työllistyisinkö työvoimakoulutuksen kautta? 25.10.2019 - Olet lähettänyt jopa satoja työhakemuksia ja mielestäsi tehnyt kaikkesi, mutta työnhaku ei vaan tuota tulosta. Turhauttaa ja syystä! Mutta onko sittenkin vielä jotain tehtävissä? Kun työttömyys pitkittyy ja se oma ala tai oma osaaminen ei enää työllistä, on aika miettiä uusia suuntia. Jokaisella meistä on se ”oma juttu”, josta haluaa pitää kiinni kynsin hampain, mutta mikäli se ei enää työllistä,
  • Finnair rekrytoi 9.5.2017 - Finnairilla on vuoden kuluessa tarve 350 uudelle lentoemännälle ja stuertille. Haku tehtäviin on jatkuva ja avoin. Syksyllä on tulossa lentäjähaku. Finnair palkkaa 350 lentoemäntää ja stuerttia Yle Tuoreimmat artikkelit aiheesta työpaikat:
  • Valmet Automotive sai 4378 hakemusta 28.4.2017 - Valmet Automotive sai maalis-huhtikuun suuren rekrytointikampanjan aikana 4378 hakemusta. Autonrakentajien tehtäviä oli avoinna 1060. Varsinais-Suomen ja Satakunnan lisäksi hakemuksia tuli merkittäviä määriä myös Uudeltamaalta, Pirkanmaalta ja Pohjois-Pohjanmaalta. Kampanjan aikana Valmet Automotive kiersi kahdeksalla paikkakunnalla ympäri Suomea esittelemässä työmahdollisuuksia. Autonrakentajien rekrytointi ei pääty tähän kampanjaan: avoin haku aukeaa lähiaikoina. Valmet Automotive: 1060 avointa tehtävää – 4378 hakijaa Valmet Automotive Tuoreimmat artikkelit
  • Autotehtaalle yli 2300 hakijaa 16.3.2017 - Valmet Automotiven alkuvuoden rekrytointikampanjaan tuli 2370 hakemusta. Haussa oli 500 autonrakentajan paikkaa. Tänä vuonna tehtaalle tullaan hakemaan vielä sekä toimihenkilöitä että lisää autonrakentajia. Yli 2300 haki autotehtaalle töihin – 60 % hakijoista perinteisen työssäkäyntialueen ulkopuolelta Tekniikka & Talous Tuoreimmat artikkelit aiheesta autotehdas:
  • Rolls-Royce rekrytoi laivanrakennus-, ICT- ja merenkulkualan osaajia 15.3.2017 - Rolls-Royce on jo aloittanut rekrytoinnit Turkuun tulevaan etäohjattujen ja autonomisten alusten tutkimus- ja kehityskeskukseen. Haussa on niin laivanrakennus-, ICT- kuin merenkulkualan osaajia. Yritys kertoo osaajatarpeistaan tarkemmin 20.3. työnhakijoille suunnatussa infotilaisuudessa, johon on ennakkoilmoittautuminen. Rolls-Royce aloitti rekrytoinnin Turkuun Turun Sanomat Rolls-Royce kertoo osaajatarpeistaan Turku Science Park Tuoreimmat artikkelit aiheesta Turku: