Miksi työttömiä ei palkata avoimiin työpaikkoihin?

Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimusjohtajan, valtiotieteiden tohtori  Heikki Räisäsen mukaan työn tarve ja työntekijän tarve ovat eriytyneet. Suomessa on tällä hetkellä yli 380 000 työtöntä työnhakijaa. Vuositasolla yksin julkisessa työnvälityksessä lähes puoli miljoonaa avointa työpaikkaa. Miksi kaikki työttömät eivät silti löydä töitä?

Räisäsen mukaan yksi syy löytyy maantieteestä: Suomi on suuri ja harvaan asuttu maa, mikä vaikeuttaa työmarkkinoiden tehokkuutta rakenteellisesti. Työtä voi olla eniten tarjolla siellä, missä työttömiä ei olekaan määrällisesti eniten – tai sitten alueella, jossa työttömiä on paljon, mutta työnantajat etsivät osaamista, jota työttömillä ei ole. Tämä korostuu varsinkin tilanteissa, joissa työttömyys kestää pitkään ja osaaminen vanhenee.


Miksi työttömiä ei palkata avoimiin työpaikkoihin? Asiantuntija vastaa
Helsingin Uutiset


Asiantuntija kertoo HU:ssa – Tämän takia työttömiä ei palkata avoimiin työpaikkoihin
Talouselämä


Onko oman alasi työntekijöistä jo ylitarjontaa? Katso lista
Helsingin Uutiset


Työttömät ja avoimet työpaikat usein aivan eri aloilla – ”korkeakoulutettuja liikaa”
Mtv


Tuoreimmat artikkelit aiheesta osaaminen, työpaikat: