Sandvik ei suljekaan Turun tehdasta

Kaivoslaitevalmistaja Sandvik on päättänyt jatkaa kaivoslaitteiden suunnittelua ja valmistusta Turun tehtaalla. Liiketoiminnan johto on harkinnut tilannetta uudelleen ja päättänyt perua jo tehdyn Turun tehtaan sulkemispäätöksen. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että päätöksellä halutaan varmistaa Sandvikin johtavan markkina-aseman säilyminen avaintuotealueilla, varmistaa asiakassuhteiden jatkuvuus sekä minimoida riskit kilpailluilla kaivoslaitemarkkinoilla.

Tehdas työllistää noin 450 henkilöä. Tehtaanjohtaja Arto Karjalainen sanoo, että kaikki irtisanomiset on peruttu. Turun tehtaan sulkemisesta kerrottiin kesäkuussa. Sulkemispäätöksen taustalla oli Sandvikin kansainvälisen tuotantokapasiteetin tehostamissuunnitelma ja siihen liittyvät uudelleenjärjestelyt.


Yllätyskäänne: Sandvik ei suljekaan Turun tehdasta
Yle


Sandvik peruu Turun-tehtaan sulkemisen
Turun Sanomat


450 työpaikkaa säästyi? Yle: Sandvik ei suljekaan tehdastaan Turussa
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta konepajat: