Sandvik ei suljekaan Turun tehdasta

Kaivoslaitevalmistaja Sandvik on päättänyt jatkaa kaivoslaitteiden suunnittelua ja valmistusta Turun tehtaalla. Liiketoiminnan johto on harkinnut tilannetta uudelleen ja päättänyt perua jo tehdyn Turun tehtaan sulkemispäätöksen. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että päätöksellä halutaan varmistaa Sandvikin johtavan markkina-aseman säilyminen avaintuotealueilla, varmistaa asiakassuhteiden jatkuvuus sekä minimoida riskit kilpailluilla kaivoslaitemarkkinoilla.

Tehdas työllistää noin 450 henkilöä. Tehtaanjohtaja Arto Karjalainen sanoo, että kaikki irtisanomiset on peruttu. Turun tehtaan sulkemisesta kerrottiin kesäkuussa. Sulkemispäätöksen taustalla oli Sandvikin kansainvälisen tuotantokapasiteetin tehostamissuunnitelma ja siihen liittyvät uudelleenjärjestelyt.


Yllätyskäänne: Sandvik ei suljekaan Turun tehdasta
Yle


Sandvik peruu Turun-tehtaan sulkemisen
Turun Sanomat


450 työpaikkaa säästyi? Yle: Sandvik ei suljekaan tehdastaan Turussa
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta konepajat:

  • Sandvik ei suljekaan Turun tehdasta 8.9.2015 - Sandvikin Turun tehtaan sulkemispäätös on pyörretty. Johto on päättänyt jatkaa kaivoslaitteiden suunnittelu- ja valmistustoimintaa tähänkin saakka ansiokkaasti toimineessa Turun tehtaassa. Tehdas työllistää noin 450 henkilöä.
  • Sandvik sulkee Turun tehtaan 15.6.2015 - Tehtaalla työskentelee 470 henkilöä. Suurin osa tuotannosta loppuu vuoden 2016 loppuun mennessä. Lopullinen irtisanomisten määrä tarkentuu myöhemmin.
  • Sandvik aloittaa yt-neuvottelut Turun tehtaan sulkemisesta – Tampereelle vähennyksiä 26.3.2015 - Konepajakonserni Sandvik aloittaa yt-neuvottelut Turussa ja Tampereella "sopeuttaakseen organisaatiota". Turussa neuvottelujen piirissä on tehtaan koko henkilöstö eli 470 henkilöä.
  • Sandvik aikoo sulkea Turun tehtaansa 26.3.2015 - Ruotsalainen konepajayhtiö Sandvik aikoo sulkea Turun tehtaansa. Runosmäessä kuljetus- ja lastauskoneita valmistavassa tehtaassa työskentelee 470 henkilöä.
  • Wärtsilä vähentää 142 työntekijää 20.3.2014 - Konepajayhtiö Wärtsilä vähentää yt-neuvottelujen päätteeksi 142 työpaikkaa Suomesta. Suurin osa irtisanomisista kohdistuu Vaasaan. Vähennystarpeen arvioitiin alun perin olevan enintään 200 henkilöä. Neuvottelujen alettua henkilöstömäärä väheni luonnollisen poistuman ja eläköitymisten myötä, joten vähennyksiä tulee kaikkiaan noin 200. Turussa työntekijöitä on noin 350 ja pk-seudulla noin 300.  Paikkakuntakohtaisia vähentämislukuja ei kerrota ennen kuin asianomaisille itselleen on kerrottu irtisanomisista. Lähde: Turun Sanomat 20.3.2014