Ikäsyrjintä työmarkkinoilla on tosiasia

Turun yliopiston tutkijatohtori Maarit Laiho sanoo, että ikäsyrjintä on tilastojen ja tutkimusten valossa todellinen ilmiö. Iän sanotaan olevan vain numeroita, mutta työnhaussa numeroilla saattaa olla enemmän merkitystä kuin uskoisikaan. Jo viisikymppisestä voi tuntua siltä, että epäonni työnhaussa johtuu iästä

– Työnantaja voi ajatella, ettei ikääntyneellä ole niin hyviä valmiuksia oppia uutta tai pysyä muuttuvan työelämän vauhdissa. Ajatellaan, että nuoremmilla on tuoreempi koulutustieto ja parempi kielitaito. Nuorempien palkkavaatimuksetkaan eivät välttämättä ole niin korkeat, Laiho listaa.

Viisikymppisenä uuden työuran turva-alalla aloittanut Ilkka Kuuluvainen on sitä mieltä, että viisikymppinen työntekijä voi olla työnantajalle oikein hyvä valinta.

– Omat lapset ovat jo pois jaloista. Ei ole esimerkiksi lastenhoitopulmia, Kuuluvainen toteaa.


Moni työnantaja empii yli viisikymppisen palkkaamista
Yle


Oletko kokenut ikäsyrjintää työnhaussa?
Yle


Tuoreimmat artikkelit aiheesta ikä, työnhaku: