Raision Timalista maksuton ammattitutkinto aikuisille

Raision aikuiskoulutuskeskus Timali järjestää maksutonta koulutusta kaikille nuorille ja aikuisille, joilta puuttuu peruskoulun jälkeinen tutkinto. Nuorten aikuisten osaamisohjelma on suunnattu 20–29-vuotiaille, kun taas aikuisten osaamisperustan vahvistaminen -ohjelma on 30–45-vuotiaille.

Tutkinnoissa on aina aluksi hakeutumisvaihe. Katsotaan läpi aiempaa osaamista ja elämäntilannetta ja lähdetään haarukoimaan sopivaa tutkintoa, kertoo Raision aikuiskoulutuskeskuksen opinto-ohjaaja Taru Laaksonen.

Ilmainen koulutus on rahoitettu opetus- ja kulttuuriministeriön erillisrahoituksena. Näyttötutkinnoissa opiskelijat joutuvat maksamaan 58 euron tutkintomaksun. Opiskelijoita autetaan löytämään sopiva työssäoppimispaikka, ja tutkintoa suoritetaan työpaikalla aidoissa työtehtävissä.


Raision Timalista maksuton ammattitutkinto aikuisille
Aamuset