VR vähentämässä 570 työpaikkaa – Turusta karsitaan useita vuoroja

Valtion kokonaan omistama VR Group suunnittelee enimmillään 570 työpaikan vähentämistä osana säästöohjelmaa. Yt-neuvottelut koskevat 2 800 henkilöä matkustajaliikenteessä, junien kunnossapidossa, junaliikennöinnin yksikössä sekä Avecrassa. VR Group kertoo uudistavansa matkustajaliikenteen organisaatiota, junaliikenteen kunnossapitoa sekä junaliikennöintiä.

Säästö-ohjelman lisäksi VR vähentää junavuoroja useilta reiteiltä. Esimerkiksi Turun ja Helsingin väliltä karsitaan yhdeksän vuoroa. Turun ja Tampereen väliltä vähennetään kahdeksan vuoroa.


VR vähentämässä 570 työpaikkaa – Turusta karsitaan useita vuoroja
Turun Sanomat


VR:n jätti-yt:t – suunnitelmissa jopa 570 ihmisen vähentäminen
Talouselämä


VR aloittaa jättimäiset yt:t: jopa 570 hengelle potkut
Kauppalehti


VR vähentää väkeä raskaalla kädellä
Verkkouutiset


VR:n vähennykset näkyvät junissa
Yle


Tuoreimmat artikkelit aiheesta VR:

  • VR irtisanooo yli 200 henkilöä 30.3.2016 - Konduktööreistä työpaikkansa menettää jopa 150. Ratapihoja suljetaan, ja veturinkuljettajia lomautetaan. Tuloksena karsitaan konduktöörien tomipisteverkostoa 15:stä 9:ään. Myös ratapihalla työskentelevien toimipisteitä lakkautetaan.
  • VR vähentämässä 570 työpaikkaa – Turusta karsitaan useita vuoroja 2.9.2015 - VR Group käynnistää yt-neuvottelut, jotka koskevat matkustajaliikenteen organisaatiota, junaliikenteen kunnossapitoa sekä junaliikennöintiä. Myös junien ravintolapalveluista vastaavan Avecran hallintoa on tarkoitus tehostaa. Muutosten ja yhteistoimintaneuvottelujen piirissä on yhteensä noin 2 800 henkilöä, alustavien arvioiden mukaan työtehtävien vähennystarve on enimmillään 570 henkilöä.
  • Toiminta Turun varikolla päättyy vuoden loppuun mennessä 27.1.2015 - Toiminta Turussa VR:n varikolla loppuu asteittain, ja lopulta kaikille varikon työntekijöille tarjotaan töitä joko VR Groupin junien kunnossapidosta tai muualta konsernista.
  • VR-yhtymä suunnittelee Turun varikon sulkemista 2.12.2014 - Alustavien suunnitelmien mukaan varikon toiminta lakkaisi ensi vuoden aikana. Yt-neuvottelut koskevat yhteensä Turun varikon koko henkilöstöä eli yhteensä 80 työntekijää.
  • VR Trackissa yt-neuvottelut – 250 neuvottelujen alla 22.9.2014 - Suorilta irtisanomisilta voitaisiin kuitenkin välttyä, jos neuvotteluiden kohteena olevat henkilöt ottaisivat vastaan suunnitellun vaihtoehtoisen tehtävän.