Selvitys meriteollisuuden alihankintaverkostoista

Turun yliopiston Brahea-keskuksen Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus julkaisi eilen Meriteollisuuden alihankkijaverkostot 2015 -selvityksen. Sen mukaan meriteollisuuden alihankkijoilta edellytettävien ominaisuuksien kärjessä ovat aikataulujen pitävyys, luotettavuus, laatu ja osaaminen. Myös kustannus- ja kokonaistehokkuus on voimakkaasti kilpaillulla laivanrakennusalalla erittäin tärkeää.

Vaikka merenkulkualalle suuntautuneita suunnittelijoita on hyvin tarjolla, kaivataan erikoistumista ja erikoisosaamista esimerkiksi arktiseen laivanrakennukseen, risteilyalusten rakentamiseen ja offshoreteollisuuteen. Teräsrakenteet, levyseppätyöt ja koneistus nousivat esille toimijaryhmistä, joita katsottiin tarvittavan lisää. Myös LVI- ja sähkötyöt, asennustyöt sekä sisustukseen ja kalustukseen liittyvät yritykset ovat kysyttyjä.


Meriteollisuuden alihankkijoilta edellytetään aikataulujen pitämistä, luotettavuutta ja laatua
Aamuset


Meriteollisuuden alihankintaverkostot 2015
Merenkulkualan tutkimus- ja koulutuskeskuksen julkaisuja, Turun yliopiston Brahea-keskus


Tuoreimmat artikkelit aiheesta meriteollisuus, alihankkijat:

  • Positiivinen rekrytointihaaste laivanrakennuksessa 28.4.2017 - Laivatilauksien toteuttamiseen tarvitaan jopa 5000 työntekijää. Meyer kouluttaa paljon väkeä omassa Laivanrakennusoppilaitoksessaan. Parhaillaan haussa ovat syksyllä alkavat laivalevyseppä-hitsaajan ja putki- ja koneasentajan rekrykoulutukset, jotka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Palvelujohtaja Jaana Hernelahti Varsinais-Suomen TE-toimistosta kertoo, että isoille rekrytoinneille on valtakunnallinen yhteistyöverkosto. Työvoimaa kaavitaan Eurooppaa myöten Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Elomatic ja Deltamarin sopineet suuren matkustajalaivan suunnittelusta 29.7.2016 - Turkulaiset yritykset Elomatic ja Deltamarin allekirjoittivat 28.7. sopimuksen aluksen suunnittelusta saksalaisen MV Werften -telakan kanssa. Sopimukseen sisältyy 860 henkilötyövuotta. 340-metrinen matkustajalaiva rakennetaan Star Cruises -varustamolle. Turkulaisyritykset sopivat jättimäisen laivan suunnittelusta Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta yritykset:
  • Merialan tapahtumia ensi viikolla Turussa 12.5.2016 - Messukeskuksessa ja Logomossa kerääntyy ensi viikolla merialan päättäjiä, elinkeinon edustajia ja asiantuntijoita tapahtumiin.
  • Meyer Turku investoi 17 miljoonaa euroa Piikkiön hyttitehtaaseen 21.4.2016 - Turun telakakan saksalaisomistaja Meyer panostaa Turun laivanrakennukseen. Meyer Turku investoi 17 miljoonaa euroa kokonaan omistamaansa Piikkiön hyttitehtaaseen.
  • Turkulainen Elomatic toteuttamaan Turun telakan kehityshankkeita 15.3.2016 - Turkulainen suunnittelutoimisto Elomatic kertoo olevansa vahvasti mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Meyer Turku Oy:n tuotantoon liittyviä kehityshankkeita.