Selvitys meriteollisuuden alihankintaverkostoista

Turun yliopiston Brahea-keskuksen Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus julkaisi eilen Meriteollisuuden alihankkijaverkostot 2015 -selvityksen. Sen mukaan meriteollisuuden alihankkijoilta edellytettävien ominaisuuksien kärjessä ovat aikataulujen pitävyys, luotettavuus, laatu ja osaaminen. Myös kustannus- ja kokonaistehokkuus on voimakkaasti kilpaillulla laivanrakennusalalla erittäin tärkeää.

Vaikka merenkulkualalle suuntautuneita suunnittelijoita on hyvin tarjolla, kaivataan erikoistumista ja erikoisosaamista esimerkiksi arktiseen laivanrakennukseen, risteilyalusten rakentamiseen ja offshoreteollisuuteen. Teräsrakenteet, levyseppätyöt ja koneistus nousivat esille toimijaryhmistä, joita katsottiin tarvittavan lisää. Myös LVI- ja sähkötyöt, asennustyöt sekä sisustukseen ja kalustukseen liittyvät yritykset ovat kysyttyjä.


Meriteollisuuden alihankkijoilta edellytetään aikataulujen pitämistä, luotettavuutta ja laatua
Aamuset


Meriteollisuuden alihankintaverkostot 2015
Merenkulkualan tutkimus- ja koulutuskeskuksen julkaisuja, Turun yliopiston Brahea-keskus


Tuoreimmat artikkelit aiheesta meriteollisuus, alihankkijat: