Tekes auttaa Microsoftin työntekijöitä työllistymään: maksaa puolet palkasta

Innovaatiorahoituskeskus Tekes ilmoittaa, että sen tavoite on auttaa Microsoftilta vapautuvien henkilöiden palkkaamista jo olemassa oleviin pk-yrityksiin ja edistää heidän ryhtymistään yrittäjiksi. Tekes kertoo, että yrityksen palkatessa uuden työntekijän digitaalisuuteen liittyviin tutkimus- ja kehitystehtäviin, maksaa Tekes puolet digiosaajan palkasta vuoden ajan.

Tekes ja yritysten kansainvälistymistä edistävä Finpro yrittävät myös saada ainakin kymmentä uutta ulkomaista toimijaa perustamaan yksiköitä Suomeen.

Microsoft sai viime viikolla päätökseen yt-neuvottelut, joiden päätöksenä Suomesta vähennetään enintään 2 300 työpaikkaa. Irtisanomiset koskettavat Saloa, Tamperetta ja Espoota.


Tekes auttaa Microsoftin työntekijöitä työllistymään: maksaa puolet palkasta
Yle


Tekes boostaa Microsoftin irtisanomia ICT-osaajia – Nopeus on valttia, puolet vuoden palkasta
Tekniikka & Talous


Apua it-alan irtisanotuille: Tekes lupaa maksaa rekrytoitavien digiosaajien palkasta puolet
Aamulehti


Tekes maanittelee yrityksiä palkkaamaan Microsoftilta vapautuvia ICT-ammattilaisia – Lupaa maksaa puolet palkoista
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta ICT-ala, Microsoft:

  • Turkulainen peliyhtiö TicBits myyty 5.7.2016 - 9 henkeä työllistävä pieni turkulainen peliyhtiö TicBits on myyty hongkongilaiselle Animoca Brandsille 2,35 miljoonalla eurolla. Animoca Brands maksaa vielä miljoonan lisää vuonna 2018. Suomalainen pelifirma myytiin Hongkongiin… Read more "Turkulainen peliyhtiö TicBits myyty"
  • Tukea ja töitä Microsoftilta irtisanotuille 31.5.2016 - Suomi hakee EU:lta rahoitusta Microsoftilta irtisanottavien tukitoimiin. It-osaajille riittää ottajia Suomessa. Kasvavat ohjelmistotalot ovat palkanneet alkuvuoden aikana kymmeniä työntekijöitä ja aikovat rekrytoida toisen mokoman loppuvuoden aikana.
  • Microsoftilta viime syksynä irtisanotuista puolet työllistynyt uudestaan 27.5.2016 - Jopa puolet Microsoftin Espoon, Salon ja Tampereen yksiköistä viime vuonna irtisanotuista henkilöistä on työllistynyt uudestaan. Keskiviikkona pamahti käyntiin uusi neuvottelukierros, kun yhtiö ilmoitti irtisanovansa 1 350 työntekijää.
  • Microsoftin irtisanomiset iskevät Saloonkin 25.5.2016 - Microsoftin tänään aloittamat yt-neuvottelut koskevat myös miltei 300 entistä Salon toimipisteen työntekijää. Saloon parhaillaan rakentuva teollisen internetin osaamiskeskittymä tarvitsee lisää osaajia ja voi mahdollisesti tarjota työnsä menettäville uusia ura- ja yrittäjyysmahdollisuuksia kaupunginjohtajan mukaan.
  • Sadat ex-microsoftilaiset löytäneet uutta työtä 18.3.2016 - Liki joka toinen Microsoftilta irtisanottu henkilö on löytänyt jo uutta työtä. Luku pohjautuu Microsoftin perustaman työllisitämisen tukiohjelma Polun arvioon.