Tekes auttaa Microsoftin työntekijöitä työllistymään: maksaa puolet palkasta

Innovaatiorahoituskeskus Tekes ilmoittaa, että sen tavoite on auttaa Microsoftilta vapautuvien henkilöiden palkkaamista jo olemassa oleviin pk-yrityksiin ja edistää heidän ryhtymistään yrittäjiksi. Tekes kertoo, että yrityksen palkatessa uuden työntekijän digitaalisuuteen liittyviin tutkimus- ja kehitystehtäviin, maksaa Tekes puolet digiosaajan palkasta vuoden ajan.

Tekes ja yritysten kansainvälistymistä edistävä Finpro yrittävät myös saada ainakin kymmentä uutta ulkomaista toimijaa perustamaan yksiköitä Suomeen.

Microsoft sai viime viikolla päätökseen yt-neuvottelut, joiden päätöksenä Suomesta vähennetään enintään 2 300 työpaikkaa. Irtisanomiset koskettavat Saloa, Tamperetta ja Espoota.


Tekes auttaa Microsoftin työntekijöitä työllistymään: maksaa puolet palkasta
Yle


Tekes boostaa Microsoftin irtisanomia ICT-osaajia – Nopeus on valttia, puolet vuoden palkasta
Tekniikka & Talous


Apua it-alan irtisanotuille: Tekes lupaa maksaa rekrytoitavien digiosaajien palkasta puolet
Aamulehti


Tekes maanittelee yrityksiä palkkaamaan Microsoftilta vapautuvia ICT-ammattilaisia – Lupaa maksaa puolet palkoista
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta ICT-ala, Microsoft:

  • Turkulainen peliyhtiö TicBits myyty 5.7.2016 - 9 henkeä työllistävä pieni turkulainen peliyhtiö TicBits on myyty hongkongilaiselle Animoca Brandsille 2,35 miljoonalla eurolla. Animoca Brands maksaa vielä miljoonan lisää vuonna 2018. Suomalainen pelifirma myytiin Hongkongiin – 372 000 € työntekijää kohti Talouselämä Pieni turkulainen peliyhtiö ostettiin Aasiaan – TE: Yli kolmen miljoonan kauppa Turkulainen Tuoreimmat artikkelit aiheesta peliala:
  • Tukea ja töitä Microsoftilta irtisanotuille 31.5.2016 - Suomi hakee EU:lta rahoitusta Microsoftilta irtisanottavien tukitoimiin. It-osaajille riittää ottajia Suomessa. Kasvavat ohjelmistotalot ovat palkanneet alkuvuoden aikana kymmeniä työntekijöitä ja aikovat rekrytoida toisen mokoman loppuvuoden aikana.
  • Microsoftilta viime syksynä irtisanotuista puolet työllistynyt uudestaan 27.5.2016 - Jopa puolet Microsoftin Espoon, Salon ja Tampereen yksiköistä viime vuonna irtisanotuista henkilöistä on työllistynyt uudestaan. Keskiviikkona pamahti käyntiin uusi neuvottelukierros, kun yhtiö ilmoitti irtisanovansa 1 350 työntekijää.
  • Microsoftin irtisanomiset iskevät Saloonkin 25.5.2016 - Microsoftin tänään aloittamat yt-neuvottelut koskevat myös miltei 300 entistä Salon toimipisteen työntekijää. Saloon parhaillaan rakentuva teollisen internetin osaamiskeskittymä tarvitsee lisää osaajia ja voi mahdollisesti tarjota työnsä menettäville uusia ura- ja yrittäjyysmahdollisuuksia kaupunginjohtajan mukaan.
  • Sadat ex-microsoftilaiset löytäneet uutta työtä 18.3.2016 - Liki joka toinen Microsoftilta irtisanottu henkilö on löytänyt jo uutta työtä. Luku pohjautuu Microsoftin perustaman työllisitämisen tukiohjelma Polun arvioon.