Yhteiskuntasopimusta ei synny

Pääministeri Juha Sipilän hartaasti ajamaa yhteiskuntasopimusta talouden ja työllisyyden vahvistamiseksi ei saada aikaan. Hallitus ei kuitenkaan automaattisesti toteutakaan uhkaamiaan 1,5 miljardin lisäsäästöjä ja veronkorotuksia, vaikka sopimus nyt kaatui.

Hallitus tavoitteli yhteiskuntasopimuksella yksikkötyökustannusten alentamista, jotta Suomen kilpailukyky ja sitä kautta talous vahvistuisivat. Hallitus käynnistää Sipilän mukaan nyt vaihtoehtoisen suunnitelman laatimisen. Pääministerin mukaan tavoitteena on, ettei lisäleikkauksiin tai veronkorotuksiin tarvitsisi turvautua.


Sipilä: Yhteiskuntasopimusta ei synny
Yle


Yhteiskuntasopimus kaatui: Mitä tilalle?
Aamulehti


Päivän yllätys: Hallituksen uhkaamia veronkorotuksia ei tulekaan automaattisesti
Mtv


Sipilä: Lähtökohta on lisäleikkausten välttäminen
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta yhteiskuntasopimus:

  • Yhteiskuntasopimusta ei synny 21.8.2015 - Pääministeri Juha Sipilän mukaan yhteiskuntasopimusta ei saada aikaiseksi. Hallituspuolueiden puheenjohtajien mukaan tavoitteita lähdetään nyt toteuttamaan hallitusvetoisesti.
  • Neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta on keskeytetty 20.8.2015 - Työmarkkinajärjestöjen neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta ovat keskeytyneet. Selvitysmies Juhani Salonius vie seuraavaksi raportin neuvotteluista pääministeri Juha Sipilälle (kesk.), joka ratkaisee sen jatketaanko neuvotteluja.
  • Ministeri lupaa lisää rahaa työttömyyteen 17.8.2015 - Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) lupaa esittää lisää työllisyysrahaa vielä tälle vuodelle. Lindströmin mukaan rahat otettaisiin lisäbudjetista niin pian kuin mahdollista.
  • Yhteiskuntasopimusta puidaan tänään 3.8.2015 - Varsinaiset neuvottelut käynnistyvät kolmen viikon päästä, jos työmarkkinajärjestöt niin päättävät.