Microsoft tukee jätti-irtisanomisissa lähteviä työntekijöitään

Salon kaupunki on viimeiset kuusi viikkoa tehnyt tiiviisti töitä erityisesti Microsoftin, työ- ja elinkeinoministeriön, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa. Myös maamme ylin johto on pidetty ajan tasalla Salon tilanteesta ja tarpeista. Salosta vapautuva maailmanluokan huippuosaaminen on herättänyt laajaa kiinnostusta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin ja kuluneiden viikkojen aikana on jo käyty useita yritysneuvotteluja.

Microsoft kertoo tukiohjelman tarkemmasta sisällöstä ja Espoon ja Tampereen toimipisteiden vähennyksistä myöhemmin. Microsoftin irtisanottaville räätälöimä tukiohjelma sisältää erilaisia työllistymiseen ja uuteen uraan johtavia polkuja. Salossa esimerkiksi järjestetään syksyn aikana useita tilaisuuksia, joissa yritykset voivat tutustua osaajiin ja esitellä itseään työnantajana.


Salon kaupungin työllistämistoimenpiteet täydessä vauhdissa
Turun Sanomat


Microsoft paljastaa tukiohjelman sisällön myöhemmin
Kauppalehti


Microsoftin päätös ei yllättänyt – ”Rankka päivä, kaikki konkretisoituu”
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Microsoft:

  • Tukea ja töitä Microsoftilta irtisanotuille 31.5.2016 - Suomi hakee EU:lta rahoitusta Microsoftilta irtisanottavien tukitoimiin. It-osaajille riittää ottajia Suomessa. Kasvavat ohjelmistotalot ovat palkanneet alkuvuoden aikana kymmeniä työntekijöitä ja aikovat rekrytoida toisen mokoman loppuvuoden aikana.
  • Microsoftilta viime syksynä irtisanotuista puolet työllistynyt uudestaan 27.5.2016 - Jopa puolet Microsoftin Espoon, Salon ja Tampereen yksiköistä viime vuonna irtisanotuista henkilöistä on työllistynyt uudestaan. Keskiviikkona pamahti käyntiin uusi neuvottelukierros, kun yhtiö ilmoitti irtisanovansa 1 350 työntekijää.
  • Microsoftin irtisanomiset iskevät Saloonkin 25.5.2016 - Microsoftin tänään aloittamat yt-neuvottelut koskevat myös miltei 300 entistä Salon toimipisteen työntekijää. Saloon parhaillaan rakentuva teollisen internetin osaamiskeskittymä tarvitsee lisää osaajia ja voi mahdollisesti tarjota työnsä menettäville uusia ura- ja yrittäjyysmahdollisuuksia kaupunginjohtajan mukaan.
  • Sadat ex-microsoftilaiset löytäneet uutta työtä 18.3.2016 - Liki joka toinen Microsoftilta irtisanottu henkilö on löytänyt jo uutta työtä. Luku pohjautuu Microsoftin perustaman työllisitämisen tukiohjelma Polun arvioon.
  • Smartsalo.com markkinoi salolaista osaamista 3.9.2015 - Smartsalo –yhteisö on ennakkoluulottomasti lähtenyt tekemään konkreettisia toimenpiteitä uusien työpaikkojen ja uuden liiketoiminnan luomiseksi Saloon ja salolaisille.