Microsoft lopettaa Salon toimipisteen

Microsoft on saanut päätökseen heinäkuussa julkistamiinsa suunnitelmiin liittyvät, pääasiassa puhelinliiketoimintaa ja siihen liittyviä toimintoja koskevat yt-neuvottelut Suomessa. Neuvotteluiden myötä Microsoft on päättänyt lopettaa Salon toimipisteen toiminnan.

Yhtiö tulee keskittämään puhelinliiketoiminnan tuotehallinta- ja tuotekehitystiimit Espooseen ja Tampereelle. Salosta siirtyy joitain työtehtäviä Espooseen ja Tampereelle. Microsoft tukee Salon yksiköstä Espoon ja Tampereen yksikköihin siirtyviä työntekijöitä taatakseen heille työn jatkumisen mahdollisimman vaivattomasti.

Kokonaisvähennystarve Suomessa on enimmillään 2 300 työpaikkaa. Muutokset on suunniteltu toteutettavaksi asteittain kesäkuussa 2016 päättyvän tilivuoden loppuun mennessä.


Microsoft lopettaa Salon toimipisteen
Turun Sanomat


Microsoftin yt:t päättyivät – Salon toimipiste loppuu
Salon Seudun Sanomat


Microsoftin yt:t päättyivät – Salon toimipiste kiinni suunnitellusti
Yle


Microsoft päätti: 2300 ulos
Taloussanomat


Microsoft sai Suomen yksiköitä koskevat yt-neuvottelut päätökseen
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Microsoft:

  • Tukea ja töitä Microsoftilta irtisanotuille 31.5.2016 - Suomi hakee EU:lta rahoitusta Microsoftilta irtisanottavien tukitoimiin. It-osaajille riittää ottajia Suomessa. Kasvavat ohjelmistotalot ovat palkanneet alkuvuoden aikana kymmeniä työntekijöitä ja aikovat rekrytoida toisen mokoman loppuvuoden aikana.
  • Microsoftilta viime syksynä irtisanotuista puolet työllistynyt uudestaan 27.5.2016 - Jopa puolet Microsoftin Espoon, Salon ja Tampereen yksiköistä viime vuonna irtisanotuista henkilöistä on työllistynyt uudestaan. Keskiviikkona pamahti käyntiin uusi neuvottelukierros, kun yhtiö ilmoitti irtisanovansa 1 350 työntekijää.
  • Microsoftin irtisanomiset iskevät Saloonkin 25.5.2016 - Microsoftin tänään aloittamat yt-neuvottelut koskevat myös miltei 300 entistä Salon toimipisteen työntekijää. Saloon parhaillaan rakentuva teollisen internetin osaamiskeskittymä tarvitsee lisää osaajia ja voi mahdollisesti tarjota työnsä menettäville uusia ura- ja yrittäjyysmahdollisuuksia kaupunginjohtajan mukaan.
  • Sadat ex-microsoftilaiset löytäneet uutta työtä 18.3.2016 - Liki joka toinen Microsoftilta irtisanottu henkilö on löytänyt jo uutta työtä. Luku pohjautuu Microsoftin perustaman työllisitämisen tukiohjelma Polun arvioon.
  • Smartsalo.com markkinoi salolaista osaamista 3.9.2015 - Smartsalo –yhteisö on ennakkoluulottomasti lähtenyt tekemään konkreettisia toimenpiteitä uusien työpaikkojen ja uuden liiketoiminnan luomiseksi Saloon ja salolaisille.