Neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta on keskeytetty

Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat keskeyttäneet neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta. Selvitysmies Juhani Salonius vie seuraavaksi raportin neuvotteluista pääministeri Juha Sipilälle (kesk.), joka ratkaisee sen jatketaanko neuvotteluja. Pääministeri arvioi eilisiltana, että osapuolet ovat yhä liian kaukana toisistaan eikä ole todennäköistä, että yhteiskuntasopimuksesta päästäisiin yhteisymmärrykseen perjantaihin mennessä.

Yhteiskuntasopimus on hallituksen ja työmarkkinoiden keskusjärjestöjen välinen sopimus, jonka avulla yritetään kohentaa teollisuuden kilpailukykyä ja työllisyyttä. Hallituksen tavoitteena on, että sopimus alentaa yksikkötyökustannuksia 5 prosentilla. Tämä voisi tapahtua esimerkiksi pidentämällä työaikaa palkkoja nostamatta tai lyhentämällä loma-aikoja. Toisaalta sopimuksella on tarkoitus kohentaa irtisanottujen työntekijöiden muutosturvaa.


Neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta on keskeytetty
Yle


Yhteiskuntasopimus nyt pääministerin käsissä
Turun Sanomat


Jatko kiinni Sipilästä – neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta ovat keskeytyneet
Mtv


Tuoreimmat artikkelit aiheesta yhteiskuntasopimus:

  • Yhteiskuntasopimusta ei synny 21.8.2015 - Pääministeri Juha Sipilän mukaan yhteiskuntasopimusta ei saada aikaiseksi. Hallituspuolueiden puheenjohtajien mukaan tavoitteita lähdetään nyt toteuttamaan hallitusvetoisesti.
  • Neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta on keskeytetty 20.8.2015 - Työmarkkinajärjestöjen neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta ovat keskeytyneet. Selvitysmies Juhani Salonius vie seuraavaksi raportin neuvotteluista pääministeri Juha Sipilälle (kesk.), joka ratkaisee sen jatketaanko neuvotteluja.
  • Ministeri lupaa lisää rahaa työttömyyteen 17.8.2015 - Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) lupaa esittää lisää työllisyysrahaa vielä tälle vuodelle. Lindströmin mukaan rahat otettaisiin lisäbudjetista niin pian kuin mahdollista.
  • Yhteiskuntasopimusta puidaan tänään 3.8.2015 - Varsinaiset neuvottelut käynnistyvät kolmen viikon päästä, jos työmarkkinajärjestöt niin päättävät.