Pitkäaikaistyöttömät työllistävät itseään osuuskunnissa – lait jääneet jälkeen kehityksestä

Osuuskunnat työllistävät entistä enemmän pitkäaikaistyöttömiä. Esimerkiksi Omakotiliitto alkoi jo toistakymmentä vuotta sitten palkata työttömiä kotitalkkareiksi TE-keskusten tuella. Koska toimenkuva oli rajattu ja työpestit säädösten vuoksi lyhyitä, perustivat Turun seudun kotitalkkarit osuuskunnan ja jatkoivat töitä sen kautta.

Osuuskunnan perustaminen ei aina suju ongelmitta. Työosuuskunnat toimivat itse jäseniensä työnantajina ja hoitavat palkanmaksun ja lakisääteiset velvoitteet. Lait ja asetukset ovat jääneet jälkeen osuuskuntamuotoisen yritystoiminnan huomioimisessa.


Pitkäaikaistyöttömät työllistävät itseään osuuskunnissa – lait jääneet jälkeen kehityksestä
Yle


Tuoreimmat artikkelit aiheesta osuuskunta, pitkäaikaistyöttömyys: