Avoimia työpaikkoja suunnilleen yhtä paljon kuin vuosi sitten

Tilastokeskuksen tuore tutkimus kertoo, että avoimia työpaikkoja oli vuoden toisella neljänneksellä suunnilleen saman verran kuin vuosi sitten. Tutkimuksen mukaan avoimia työpaikkoja oli yhteensä 28 800.

Vuoden 2015 toisella neljänneksellä avoimista työpaikoista oli yksityisten yritysten tarjoamia 76 prosenttia eli 21 800, kun vuotta aiemmin vastaava osuus oli 66 prosenttia. Avointen työpaikkojen määrä nousi etenkin pienissä, alle 5 hengen toimipaikoissa ja laski suurissa, vähintään 50 hengen toimipaikoissa. Toimialan mukaan tarkasteltuna avoimien työpaikkojen määrä nousi eniten rakentamisen toimialalla.

Vaikeasti täytettävien työpaikkojen määrä sen sijaan kasvoi. Työnantajat arvioivat, että 43 prosenttia työpaikoista oli vaikeasti täytettäviä, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli 36 prosenttia. Vaikeasti täytettävien työpaikkojen osuus avoimista työpaikoista oli suuri toimialoilla informaatio ja viestintä sekä ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta.


Avoimia työpaikkoja vuoden 2015 toisella neljänneksellä suunnilleen yhtä paljon kuin vuosi sitten
Tilastokeskus


Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi pienissä yrityksissä
Turun Sanomat


Avoimet työpaikat kasvoivat pienissä yrityksissä tuhansilla – Vähenivät liki saman verran suuremmissa
Yrittäjät


Yhä useampaan työpaikkaan ei löydy tekijöitä
Taloussanomat


Jokaista vaikeasti täytettävää työpaikkaa kohti on 30 työtöntä
Kansan Uutiset Verkkolehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Tilastokeskus, työpaikat:

  • Toukokuun työttömyysaste 10,7 prosenttia 20.6.2017 - Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste oli toukokuussa 10,7 prosenttia. Miesten työttömyysaste oli 10,4 ja naisten 11,1 prosenttia. Vuosi sitten toukokuussa työttömyysaste oli 10,8 prosenttia. Työllisyysaste eli työllisten osuus 15–64-vuotiaista oli toukokuussa 69,4 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 68,6 prosenttia. Toukokuussa työvoimatutkimuksen työttömien määrä on tavallisesti muita kuukausia suurempi. Kesätöitä hakevat ja opintojaan päättävät nuoret hakeutuvat samanaikaisesti työmarkkinoille, mikä hetkellisesti nostaa
  • Työttömyysaste 10,2 prosenttia 26.5.2017 - Huhtikuun työttömyysaste oli 10,2 prosenttia eli 0,4 prosenttiyksikköä korkeampi kuin viime vuoden huhtikuussa. Työttömiä oli 279 000, työllisiä 2 443 000 ja työvoiman ulkopuolella 1 387 000 henkilöä. Nuorten työttömyysaste pieneni 1,3 prosenttiyksiköllä 27,4 prosenttiin. Tilastokeskus: Huhtikuun työttömyysaste 10,2 prosenttia Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta Tilastokeskus:
  • Koko vuoden työttömänä olleita entistä enemmän 26.5.2017 - Tilastokeskuksen mukaan noin kolmasosa viime vuoden lopussa työttömänä olleista oli ollut työttömänä koko vuoden. Koko vuoden työttömänä olleiden määrä kasvoi vuodesta 2015 lähes kahdella tuhannella ja heidän keski-ikänsä oli 48 vuotta. Koko vuoden työttömänä olleiden määrä jatkoi kasvuaan viime vuonna Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta Tilastokeskus:
  • Palkkasumma kasvanut 12.5.2017 - Tämän vuoden tammi-maaliskuussa koko talouden palkkasumma oli 2,4 prosenttia suurempi kuin viime vuoden tammi-maaliskuussa. Nopeinta palkkasumman kasvu oli rakentamisen toimialalla. Myös muiden palveluiden, yksityisen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden, rahoitustoiminnan sekä kaupan ja teollisuuden palkkasummat kasvoivat. Yksityisen sektorin palkkasumma kasvoi, kun taas julkisen sektorin pieneni. Palkkasummalla tarkoitetaan työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summaa ilman optioita. Palkkasumma kasvoi alkuvuonna 2,4 prosenttia Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta
  • Finnair rekrytoi 9.5.2017 - Finnairilla on vuoden kuluessa tarve 350 uudelle lentoemännälle ja stuertille. Haku tehtäviin on jatkuva ja avoin. Syksyllä on tulossa lentäjähaku. Finnair palkkaa 350 lentoemäntää ja stuerttia Yle Tuoreimmat artikkelit aiheesta työpaikat: