Avoimia työpaikkoja suunnilleen yhtä paljon kuin vuosi sitten

Tilastokeskuksen tuore tutkimus kertoo, että avoimia työpaikkoja oli vuoden toisella neljänneksellä suunnilleen saman verran kuin vuosi sitten. Tutkimuksen mukaan avoimia työpaikkoja oli yhteensä 28 800.

Vuoden 2015 toisella neljänneksellä avoimista työpaikoista oli yksityisten yritysten tarjoamia 76 prosenttia eli 21 800, kun vuotta aiemmin vastaava osuus oli 66 prosenttia. Avointen työpaikkojen määrä nousi etenkin pienissä, alle 5 hengen toimipaikoissa ja laski suurissa, vähintään 50 hengen toimipaikoissa. Toimialan mukaan tarkasteltuna avoimien työpaikkojen määrä nousi eniten rakentamisen toimialalla.

Vaikeasti täytettävien työpaikkojen määrä sen sijaan kasvoi. Työnantajat arvioivat, että 43 prosenttia työpaikoista oli vaikeasti täytettäviä, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli 36 prosenttia. Vaikeasti täytettävien työpaikkojen osuus avoimista työpaikoista oli suuri toimialoilla informaatio ja viestintä sekä ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta.


Avoimia työpaikkoja vuoden 2015 toisella neljänneksellä suunnilleen yhtä paljon kuin vuosi sitten
Tilastokeskus


Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi pienissä yrityksissä
Turun Sanomat


Avoimet työpaikat kasvoivat pienissä yrityksissä tuhansilla – Vähenivät liki saman verran suuremmissa
Yrittäjät


Yhä useampaan työpaikkaan ei löydy tekijöitä
Taloussanomat


Jokaista vaikeasti täytettävää työpaikkaa kohti on 30 työtöntä
Kansan Uutiset Verkkolehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Tilastokeskus, työpaikat: