Turku alkaa aktiivisemmin työllistää työttömiä

Turun kaupunki ottaa entistä enemmän työllistämistehtäviä hoitaakseen. Passiivisen tuen maksamisen sijaan työttömyyttä nujerretaan työllistämällä. Kaupungilla on käynnissä työllistämistalkoot, joiden tavoitteena on työllistää työttömiä työnhakijoita kaupunkiorganisaatioon niin, että vähintään 5 prosenttia toimialojen henkilökunnasta olisi työllistettyjä.

Yritysten ja yhteisöjen työllistämistä helpottamaan on elokuun alusta lähtien tarjottu kuntalisää. Kuntalisää maksetaan yhdessä TE-toimiston työllistämistuen kanssa vähintään 300 päivää työmarkkinatukea saaneiden pitkäaikaistyöttömien työllistämisestä. Sekä kuntalisän että työllistämistalkoiden käyttöä hidastaa kuitenkin tällä hetkellä valtion talousarvion 51. momentin eli työllisyysmäärärahojen loppuminen.

Turku onkin muiden suurten kaupunkien tapaan valmis ottamaan työllisyyden resursseineen valtiolta kuntien hoidettavaksi. Muutosta perustellaan sillä, että kaupungit pystyisivät reagoimaan työttömyysongelmiin nopeammin kuin nykyinen järjestelmä.


Turku alkaa aktiivisemmin työllistää työttömiä
Aamuset


Turussa käynnistyy uusia työllistämishankkeita
Turkulainen


Turku-lisä jämähti rahapulaan, vaikeuttaa satojen työllistymistä
Turun Sanomat


Suuret kaupungit haluavat työllisyyden hoidon itselleen
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta työllistäminen: