Turku alkaa aktiivisemmin työllistää työttömiä

Turun kaupunki ottaa entistä enemmän työllistämistehtäviä hoitaakseen. Passiivisen tuen maksamisen sijaan työttömyyttä nujerretaan työllistämällä. Kaupungilla on käynnissä työllistämistalkoot, joiden tavoitteena on työllistää työttömiä työnhakijoita kaupunkiorganisaatioon niin, että vähintään 5 prosenttia toimialojen henkilökunnasta olisi työllistettyjä.

Yritysten ja yhteisöjen työllistämistä helpottamaan on elokuun alusta lähtien tarjottu kuntalisää. Kuntalisää maksetaan yhdessä TE-toimiston työllistämistuen kanssa vähintään 300 päivää työmarkkinatukea saaneiden pitkäaikaistyöttömien työllistämisestä. Sekä kuntalisän että työllistämistalkoiden käyttöä hidastaa kuitenkin tällä hetkellä valtion talousarvion 51. momentin eli työllisyysmäärärahojen loppuminen.

Turku onkin muiden suurten kaupunkien tapaan valmis ottamaan työllisyyden resursseineen valtiolta kuntien hoidettavaksi. Muutosta perustellaan sillä, että kaupungit pystyisivät reagoimaan työttömyysongelmiin nopeammin kuin nykyinen järjestelmä.


Turku alkaa aktiivisemmin työllistää työttömiä
Aamuset


Turussa käynnistyy uusia työllistämishankkeita
Turkulainen


Turku-lisä jämähti rahapulaan, vaikeuttaa satojen työllistymistä
Turun Sanomat


Suuret kaupungit haluavat työllisyyden hoidon itselleen
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta työllistäminen:

  • Euroopan investointirahasto rahoittaa uutta kokeilua maahanmuuttajien työllistämiseksi 7.6.2017 - Euroopan investointirahaston rahoittaman kokeilun tavoitteena on työllistää 2500 maahanmuuttajaa Suomessa kolmen vuoden aikana sekä auttaa työnantajia saamaan tarvitsemaansa osaavaa työvoimaa. Kokeilu tehostaa maahanmuuttajien työllistymistä yksityisellä pääomalla. Sen toteuttaa työ- ja elinkeinoministeriö. Kokeilussa hyödynnetään vaikuttavuusinvestoimisen SIB-mallia (Social Impact Bond), jossa uutta on se, että sijoittajat rahoittavat toiminnan ja kantavat taloudellisen riskin. Julkinen sektori maksaa vain todennetuista tuloksista eli työllistyneistä maahanmuuttajista. Maahanmuuttajien
  • TYP yrittää löytää töitä erityisesti nuorille 30.3.2016 - Palvelu selvittää asiakkaan tilanteen, laatii työllistämissuunnitelman ja seuraa suunnitelman toteutumista. Kaikkia ei voida työllistää, erityisesti nuoret ovat palvelun kohderyhmä.
  • Ideaverstaissa edistetään työllistymistä 17.2.2016 - Ideaverstaat on suunnattu kaiken ikäisille työnhakijoille ja mukaan voi ilmoittautua, vaikka ei olisikaan juuri teeman mukaisen aiheen asiantuntija. Lisää eri alojen työnhakijoita etsitään parasta aikaa mukaan.
  • Turun työllisyystoimikunta esittää yhdistyksille ja yrityksille tukea työllistämiseen 8.2.2016 - Turun työllisyystoimikunta esittää liki puolta miljoonaa euroa viidelle yritykselle työllistämiseen ja työllistymisen edistämiseen. Turun kaupunginvaltuusto myönsi talousarvion yhteydessä miljoonan erityistoimiin työttömyyden hoitamiseksi.
  • RAY tukee nuorten työllistämistä 670 000 eurolla Varsinais-Suomessa 4.2.2016 - Raha-automaattiyhdistys (RAY) myöntää 670 000 euroa varsinaissuomalaisten nuorten työllistämiseen. Avustuksella kerrotaan aukeavan maakunnassa työpaikka 14 työttömälle nuorelle.