Teollisuudessa palkansaajien järjestäytymisaste on suurin

Työ- ja elinkeinoministeriö raportissa Palkansaajien järjestäytyminen Suomessa vuonna 2013 kerrotaan, että palkansaajien järjestäytymisaste oli teollisuudessa 80,8 prosenttia ja julkisilla palvelualoilla 76,3 prosenttia.

TEM:n selvityksen mukaan naiset ovat järjestäytyneet useammin kuin miehet. Naisten järjestäytymisaste oli 69,9 prosenttia ja miesten 59 prosenttia. Erityisen vähäistä järjestäytyminen on ollut nuorilla, jotka ovat lisäksi entistä harvemmin myös työttömyyskassojen jäseninä.

Kaikkiaan ammattiliitoissa oli vuoden 2013 lopussa 2 157 000 jäsentä, joista edunvalvonnan piirissä olevia oli 1 514 000 jäsentä ja järjestäytymisaste 64,5 prosenttia. Varsinaisen edunvalvonnan ulkopuolella oli jäsenistä 29,8 prosenttia, lähinnä eläkeläisiä, opiskelijoita ja yrittäjiä.


Teollisuudessa palkansaajien järjestäytymisaste suurin
Työ- ja elinkeinoministeriö


Nuoret ja yksityisten palvelualojen työntekijät eivät kuulu sankoin joukoin ammattiliittoihin
Verkkouutiset


TEM selvitti: järjestäytymisaste suurin teollisuudessa
Kauppalehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta ammattiliitot, työ- ja elinkeinoministeriö: