Turusta suun terveydenhuollon koulutuskeskittymä

Turun ammattikorkeakoulussa alkaa tänä syksynä uutena hammasteknikkokoulutus, joka siirtyi Turkuun Helsingin Metropoliasta. Opiskelupaikkoja on 25. Kevään yhteishaussa niitä tavoitteli noin 700 hakijaa, joista lähes 300:lle ala oli ensisijainen. Hammasteknikkoja koulutetaan vain Turussa sen jälkeen, kun Metropolian viimeinen vuosikurssi valmistuu. Turkuun muodostuu kansallinen suun terveydenhuollon koulutuskeskittymä.

Hammasteknikon työ edellyttää hyviä kädentaitoja ja esteettistä silmää. Koulutus valmentaa myös tutkimustyöhön ja ylempiin AMK-tutkintoihin. Hammasteknikot ovat yleisimmin joko pienyrittäjiä tai pienten laboratorioiden työntekijöitä.

Opiskelutiloja remontoidaan parhaillaan Kupittaan kampuksen ICT-rakennuksessa. Tulevaisuuden merkittävänä haasteena lehtori Pasi Alander pitää Turkuun suunnitteilla olevaa ainutlaatuista harjoittelulaboratoriota, jossa opiskelijat pääsevät tekemään oikeita potilastöitä yhdessä hammaslääkäriopiskelijoiden kanssa.


Turusta suun terveyden koulutuskeskittymä
Aamuset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta koulutus, hammasteknikko:

  • Toimenpide-ehdotuksia maahanmuuttajien koulutukseen 17.2.2017 - Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjausryhmän raportissa esitetään 40 toimenpidettä maahanmuuttajien koulutukseen liittyen. Esitykset painottuvat suomen/ruotsin kielen taitoon liittyviin asioihin. Raporttia pääsee lukemaan alla olevasta linkistä. Maahanmuuttajien koulutuspolut ja integrointi – kipupisteet ja toimenpide‐esitykset II Opetus- ja kulttuuriministeriö Maahanmuuttajien koulutuksen kehittämiseen ja integrointiin uusia ehdotuksia Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta maahanmuuttajat:
  • Diakissa yt-neuvottelut 11.8.2016 - Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa toimivasssa Diakonia-ammattikorkeakoulussa alkavat yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat noin 240 työntekijää. Organisaatiota uudistetaan ja suoria henkilöstövähennyksiä ei haeta. Diakonia-ammattikorkeakoulu aloittaa yt-neuvottelut Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta yt-neuvottelut:
  • Meyer Turku hakee ihmisiä laivasuunnittelijakoulutukseen 25.4.2016 - Tavoitteena on, että koulutettavat työllistyvät meriteollisuuden palvelukseen. Koulutuksessa erikoistutaan sisustussuunnitteluun.
  • Puheterapeuttien kysyntä tarjontaa suurempi 26.2.2016 - Puheterapeuteilla on täystyöllisyys ja puheterapeuteista on jatkuvasti pulaa. Puheterapiatyö pohjautuu tutkittuun tietoon. Arviointiin ja kuntoutukseen liittyvien tehtävien ohella puheterapeutin työhön kuuluu ohjaavaa työtä.
  • Toisen asteen yhteishaku alkaa 22.2.2016 - Toisen asteen yhteishaku alkaa 23.2. ja päättyy 15.3. Yhteishaussa ovat mukana myös Turun lukiot ja ammatti-instituutti.