Turusta suun terveydenhuollon koulutuskeskittymä

Turun ammattikorkeakoulussa alkaa tänä syksynä uutena hammasteknikkokoulutus, joka siirtyi Turkuun Helsingin Metropoliasta. Opiskelupaikkoja on 25. Kevään yhteishaussa niitä tavoitteli noin 700 hakijaa, joista lähes 300:lle ala oli ensisijainen. Hammasteknikkoja koulutetaan vain Turussa sen jälkeen, kun Metropolian viimeinen vuosikurssi valmistuu. Turkuun muodostuu kansallinen suun terveydenhuollon koulutuskeskittymä.

Hammasteknikon työ edellyttää hyviä kädentaitoja ja esteettistä silmää. Koulutus valmentaa myös tutkimustyöhön ja ylempiin AMK-tutkintoihin. Hammasteknikot ovat yleisimmin joko pienyrittäjiä tai pienten laboratorioiden työntekijöitä.

Opiskelutiloja remontoidaan parhaillaan Kupittaan kampuksen ICT-rakennuksessa. Tulevaisuuden merkittävänä haasteena lehtori Pasi Alander pitää Turkuun suunnitteilla olevaa ainutlaatuista harjoittelulaboratoriota, jossa opiskelijat pääsevät tekemään oikeita potilastöitä yhdessä hammaslääkäriopiskelijoiden kanssa.


Turusta suun terveyden koulutuskeskittymä
Aamuset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta koulutus, hammasteknikko: