Virta työttömyyteen väheni Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen mukaan alueella alkaa keskimäärin 5 200 työttömyyttä kuukausittain – puhutaan virrasta työttömyyteen. Työttömien kokonaismäärä ei kuitenkaan suuresti muutu kuukauden kuluessa, koska kuukauden aikana suunnilleen yhtä monta työttömyysjaksoa päättyy – tosin monesti toisen henkilön osalta. Puhutaan virrasta työttömyyteen ja toisaalta virrasta pois työttömyydestä. Vaikeina aikoina virta työttömyyteen on suuri ja parempina aikoina vastaavasti pienempi.

Työttömyyksiä alkoi Varsinais-Suomessa tammi–kesäkuussa 26 000. Viime vuoteen verrattuna virta työttömyyteen väheni 15 prosentilla alkuvuonna. Alkaneiden työttömyyksien määrän supistuminen kertoo siitä, että tilanne työmarkkinoilla on tasaantumassa. Työttömien kokonaismäärä on kuitenkin edelleen kasvussa eli työvoiman kysyntä ole vielä riittävällä tasolla kääntämään työttömyyttä laskuun. Työllisyyskehityksessä Varsinais-Suomessa näyttää kuitenkin olevan tapahtumassa käänne parempaan suuntaan.


Varsinais-Suomen Ely: Työllisyystilanteessa käänne parempaan
Turun Sanomat


Työttömyyden virta tyrehtyi hieman Varsinais-Suomessa
Aamuset


Virta työttömyyteen väheni Varsinais-Suomessa
Turkulainen


Virta työttömyyteen on supistunut alkuvuonna Varsinais-Suomessa
Työttömyyden kasvu hidastumassa (Työllisyyskatsaukset – Varsinais-Suomi)
Varsinais-Suomen ELY-keskus


Tuoreimmat artikkelit aiheesta työttömyys, ely-keskus: