Virta työttömyyteen väheni Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen mukaan alueella alkaa keskimäärin 5 200 työttömyyttä kuukausittain – puhutaan virrasta työttömyyteen. Työttömien kokonaismäärä ei kuitenkaan suuresti muutu kuukauden kuluessa, koska kuukauden aikana suunnilleen yhtä monta työttömyysjaksoa päättyy – tosin monesti toisen henkilön osalta. Puhutaan virrasta työttömyyteen ja toisaalta virrasta pois työttömyydestä. Vaikeina aikoina virta työttömyyteen on suuri ja parempina aikoina vastaavasti pienempi.

Työttömyyksiä alkoi Varsinais-Suomessa tammi–kesäkuussa 26 000. Viime vuoteen verrattuna virta työttömyyteen väheni 15 prosentilla alkuvuonna. Alkaneiden työttömyyksien määrän supistuminen kertoo siitä, että tilanne työmarkkinoilla on tasaantumassa. Työttömien kokonaismäärä on kuitenkin edelleen kasvussa eli työvoiman kysyntä ole vielä riittävällä tasolla kääntämään työttömyyttä laskuun. Työllisyyskehityksessä Varsinais-Suomessa näyttää kuitenkin olevan tapahtumassa käänne parempaan suuntaan.


Varsinais-Suomen Ely: Työllisyystilanteessa käänne parempaan
Turun Sanomat


Työttömyyden virta tyrehtyi hieman Varsinais-Suomessa
Aamuset


Virta työttömyyteen väheni Varsinais-Suomessa
Turkulainen


Virta työttömyyteen on supistunut alkuvuonna Varsinais-Suomessa
Työttömyyden kasvu hidastumassa (Työllisyyskatsaukset – Varsinais-Suomi)
Varsinais-Suomen ELY-keskus


Tuoreimmat artikkelit aiheesta työttömyys, ely-keskus:

  • Työttömyys alentunut kaikissa ikäryhmissä ja seutukunnissa 25.7.2017 - Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 27 200 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä kasvoi 3 000 henkilöllä. Kesäajalle on ominaisia tekijöitä, jotka kasvattavat työttömyyttä: oppilaitoksista valmistuneet nuoret tulevat työmarkkinoille, ja monet määräaikaiset työsuhteet päättyvät. Koko maassa työttömien määrä väheni vuotta aiemmasta 13 prosentilla. Varsinais-Suomessa vähennystä oli 14 prosenttia eli 4 500 henkilöä. Työttömien osuus työvoimasta oli maakunnassa kesäkuun
  • Työttömyysaste 10,2 prosenttia 26.5.2017 - Huhtikuun työttömyysaste oli 10,2 prosenttia eli 0,4 prosenttiyksikköä korkeampi kuin viime vuoden huhtikuussa. Työttömiä oli 279 000, työllisiä 2 443 000 ja työvoiman ulkopuolella 1 387 000 henkilöä. Nuorten työttömyysaste pieneni 1,3 prosenttiyksiköllä 27,4 prosenttiin. Tilastokeskus: Huhtikuun työttömyysaste 10,2 prosenttia Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta Tilastokeskus:
  • Koko vuoden työttömänä olleita entistä enemmän 26.5.2017 - Tilastokeskuksen mukaan noin kolmasosa viime vuoden lopussa työttömänä olleista oli ollut työttömänä koko vuoden. Koko vuoden työttömänä olleiden määrä kasvoi vuodesta 2015 lähes kahdella tuhannella ja heidän keski-ikänsä oli 48 vuotta. Koko vuoden työttömänä olleiden määrä jatkoi kasvuaan viime vuonna Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta Tilastokeskus:
  • Työttömyys alenee ripeästi Varsinais-Suomessa 26.5.2017 - Työttömiä työnhakijoita oli Varsinais-Suomessa huhtikuun lopussa 24 900, joka on 3 800 vähemmän kuin vuoden 2016 huhtikuussa. Työttömien osuus työvoimasta oli 11 prosenttia eli 0,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin koko maassa. Nuorten työttömyys väheni Varsinais-Suomessa 23 kunnassa ja pitkäaikaistyöttömyys 17 kunnassa. Ripeintä työttömien määrän väheneminen oli Vakka-Suomessa. Varsinais-Suomessa vähemmän työttömiä kuin keväällä 2013 Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus huhtikuu 2017 Tuoreimmat artikkelit aiheesta työllisyyskatsaus,
  • Kevään 2017 työmarkkinaennuste 10.5.2017 - Työ- ja elinkeinoministeriön lyhyen aikavälin työmarkkinaennusteessa arvioidaan työllisyyden kasvavan tänä ja ensi vuonna kohtalaisesti. Tämänhetkinen työttömien työnhakijoiden määrän lasku on aiemmassa työmarkkinaennusteessa arvioitua nopeampaa. Erityisen nopeaa on pitkäaikaistyöttömien määrän lasku. Ennusteen mukaan työttömyysaste laskee tänä vuonna 8,4 ja ensi vuonna 8 prosenttiin. Työmarkkinaennuste: Työttömyys laskee voimakkaasti Työ- ja elinkeinoministeriö Tuoreimmat artikkelit aiheesta Työ- ja elinkeinoministeriö: