Telakka suunnittelee laajentamista, lisää työpaikkoja luvassa

Meyer Turun telakan tilauskirjat ovat lähes täynnä. Kesäkuun lopussa oli TUI Cruises -yhtiölle rakennettavan Mein Schiff 5 -aluksen kölinlasku ja Mein Schiff 6 -aluksen tuotannonaloitus. Tallinkille rakennettavan LNG-käyttöisen matkustaja-autolautan tuotanto alkaa pian. Autolautta valmistuu vuonna 2017 ja Tallinkilla on myös optio sisaraluksesta.

Meyer Turku rakentaa myös kaksi LNG-käyttöistä eli nesteytettyä maakaasua voimanlähteenään käyttävää loistoristeilijää Carnival Corporationille, jotka tulevat Costa Cruises varustamolle. Laivat rakennetaan Turussa niin, että ne valmistuvat vuosina 2019 ja 2020.

Jan Meyer on arvioinut, että telakka voi päästä kannattavaksi jo tänä vuonna. Tuotanto kasvaa noin 30 prosenttia. Telakka suunnittelee investointeja ja on harkinnut muun muassa telakka-altaan laajentamista, mutta ei ole ainakaan toistaiseksi julkistanut päätöksiä, eikä vahvistanut paljonko lisää työpaikkoja on aukeamassa.


Telakka tekee uudet ennätysalukset italialaisille
Aamuset


Meyer aloitti Tallinkin uuden laivan tuotannon Turussa
Turkulainen


Tallinkin LNG-aluksen tuotanto alkoi Turussa
Aamuset


 

Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka, Meyer Turku:

  • Kahden risteilijän kauppa vahvistettu 9.5.2017 - Royal Caribbean Cruises-varustamon kahden Icon-luokan risteilijän osto Meyer Turulta on varmistunut. Esisopimus tehtiin viime syksynä ja laivat ovat valmiita vuosina 2022 ja 2024. Meyer Turku työllistää tällä hetkellä 1600 henkilöä. Uusille työntekijöille on suuri tarve: Meyer Turku tulee rekrytoimaan vuoden 2018 loppuun mennessä noin 500 henkilöä. Myös verkostoyrityksiin tarvitaan paljon uusia työntekijöitä. Kahden ison risteilijän kauppa varmistui Turkuun – telakalla
  • Positiivinen rekrytointihaaste laivanrakennuksessa 28.4.2017 - Laivatilauksien toteuttamiseen tarvitaan jopa 5000 työntekijää. Meyer kouluttaa paljon väkeä omassa Laivanrakennusoppilaitoksessaan. Parhaillaan haussa ovat syksyllä alkavat laivalevyseppä-hitsaajan ja putki- ja koneasentajan rekrykoulutukset, jotka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Palvelujohtaja Jaana Hernelahti Varsinais-Suomen TE-toimistosta kertoo, että isoille rekrytoinneille on valtakunnallinen yhteistyöverkosto. Työvoimaa kaavitaan Eurooppaa myöten Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Turun telakalle lisäinvestointeja 17.2.2017 - Turun telakkaan investoidaan vuoteen 2019 mennessä yli 100 miljoonaa euroa, jotta tilaukset saadaan tehtyä. Luvassa on muun muassa uusi nosturi, hyttitehtaan laajennus ja teräsvarasto. Katettua laivanrakennushallia ei kuitenkaan suunnitelmissa ole. Turun telakan investoinnit kohoavat ainakin sataan miljoonaan euroon Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Meyer Turku palkittu Turun Kehittäjänä 17.11.2016 - Meyer Turku on palkittu vuoden Turun Kehittäjä -palkinnolla. Palkinnon jakaa Turun Nuorkauppakamari. Turun Kehittäjä -palkinto Meyerille Y-lehti Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Turun telakalle jälleen kahden risteilijän tilaus 11.10.2016 - Meyer Turku ja Royal Caribbean Cruises -varustamo ovat tehneet aiesopimuksen kahdesta risteilijästä, joiden toimitusvuodet ovat 2022 ja 2024. Tilauksen ansiosta telakka voi työllistää lisää ihmisiä. Viime kuussa Carnival Corporation tilasi telakalta kaksi risteilijää. Turun telakalle kaksi suurta laivatilausta Turun Sanomat Meyer Turku sai jälleen kaksi risteilijätilausta – Tilaajana Royal Caribbean Cruises Turkulainen Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka: