Telakka suunnittelee laajentamista, lisää työpaikkoja luvassa

Meyer Turun telakan tilauskirjat ovat lähes täynnä. Kesäkuun lopussa oli TUI Cruises -yhtiölle rakennettavan Mein Schiff 5 -aluksen kölinlasku ja Mein Schiff 6 -aluksen tuotannonaloitus. Tallinkille rakennettavan LNG-käyttöisen matkustaja-autolautan tuotanto alkaa pian. Autolautta valmistuu vuonna 2017 ja Tallinkilla on myös optio sisaraluksesta.

Meyer Turku rakentaa myös kaksi LNG-käyttöistä eli nesteytettyä maakaasua voimanlähteenään käyttävää loistoristeilijää Carnival Corporationille, jotka tulevat Costa Cruises varustamolle. Laivat rakennetaan Turussa niin, että ne valmistuvat vuosina 2019 ja 2020.

Jan Meyer on arvioinut, että telakka voi päästä kannattavaksi jo tänä vuonna. Tuotanto kasvaa noin 30 prosenttia. Telakka suunnittelee investointeja ja on harkinnut muun muassa telakka-altaan laajentamista, mutta ei ole ainakaan toistaiseksi julkistanut päätöksiä, eikä vahvistanut paljonko lisää työpaikkoja on aukeamassa.


Telakka tekee uudet ennätysalukset italialaisille
Aamuset


Meyer aloitti Tallinkin uuden laivan tuotannon Turussa
Turkulainen


Tallinkin LNG-aluksen tuotanto alkoi Turussa
Aamuset


 

Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka, Meyer Turku: