Neste investoi Naantalin jalostamoon

Polttoainejalostaja Neste on päättänyt investoida 60 miljoonaa euroa Naantalin-tuotantoyksikköönsä. Naantalista vähenee samalla 65 työpaikkaa. Vähennyksistä merkittävä osa on jo toteutunut, Neste kertoo.

Tuoreiden investointipäätösten myötä Naantalin jalostamorakenne yksinkertaistuu ja prosessitehokkuus paranee. Nesteen mukaan tämä laskee tuotantokustannuksia ja kasvattaa syöttöainesiirtoja Porvooseen. Tarkoitus on parantaa jalostustoiminnan kilpailukykyä. Nesteen Naantalin tuotantolinja valmistaa jatkossa dieseliä ja erikoistuotteita kuten liuottimia ja bitumia. Naantalin terminaalikapasiteettia käytetään Porvoossa tuotetun bensiinin jakeluun.


Neste investoi 60 miljoonaa euroa Naantalin jalostamoon
Rannikkoseutu


Nesteeltä miljoonainvestointi Naantaliin
Kauppalehti


Neste investoi 60 miljoonaa euroa Naantaliin – ja vähentää 65 työpaikkaa
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta öljynjalostus, Naanatali: