Yhteiskuntasopimusta puidaan tänään

Hallitus esittelee tänään työmarkkinajärjestöille ehdotuksensa yhteiskuntasopimuksen askelmerkeistä. Järjestöillä on sen jälkeen vajaat kolme viikkoa aikaa vastata esitykseen.

Työnantajilla ja työntekijöillä on täysin vastakkaiset näkemykset, parantaako työajan pidentäminen Suomen kilpailukykyä. Varsinaisesta yhteiskuntasopimuksesta on tarkoitus sopia ensi vuoden aikana.

Yhteiskuntasopimuksessa hallitus yrittää löytää keinot, joilla alennettaisiin yksikkötyökustannuksia vähintään viidellä prosentilla. Esillä on myös muutosturva.


Yhteiskuntasopimus esillä työmarkkinajärjestöjen kanssa maanantaina
Turun Sanomat


Yhteiskuntasopimusta puidaan tänään: Tämä hiertää eniten
Mtv


Vääntö yhteiskuntasopimuksesta alkaa
Kansan Uutiset Verkkolehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta yhteiskuntasopimus, ammattiliitot:

  • Yhteiskuntasopimusta ei synny 21.8.2015 - Pääministeri Juha Sipilän mukaan yhteiskuntasopimusta ei saada aikaiseksi. Hallituspuolueiden puheenjohtajien mukaan tavoitteita lähdetään nyt toteuttamaan hallitusvetoisesti.
  • Neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta on keskeytetty 20.8.2015 - Työmarkkinajärjestöjen neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta ovat keskeytyneet. Selvitysmies Juhani Salonius vie seuraavaksi raportin neuvotteluista pääministeri Juha Sipilälle (kesk.), joka ratkaisee sen jatketaanko neuvotteluja.
  • Ministeri lupaa lisää rahaa työttömyyteen 17.8.2015 - Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) lupaa esittää lisää työllisyysrahaa vielä tälle vuodelle. Lindströmin mukaan rahat otettaisiin lisäbudjetista niin pian kuin mahdollista.
  • Teollisuudessa palkansaajien järjestäytymisaste on suurin 12.8.2015 - Teollisuudessa palkansaajien järjestäytymisaste on 80,8 prosenttia, julkisilla palvelualoilla 76,3 prosenttia ja yksityisillä palvelualoilla vain 51,6 prosenttia. Selvityksessä oli tutkittu ammatillisen järjestäytymisen tilannetta ja kehitystä.
  • Yhteiskuntasopimusta puidaan tänään 3.8.2015 - Varsinaiset neuvottelut käynnistyvät kolmen viikon päästä, jos työmarkkinajärjestöt niin päättävät.