Microsoftin irtisanomisiin vastataan heti

Microsoft ilmoitti keskiviikkona suunnittelevansa Salon tuotekehitysyksikön lopettamista. Varsinais-Suomesta on muutamien vuosien aikana kadonnut noin 6 000 elektroniikkateollisuuden työpaikkaa.

Alueellinen yhteistyöryhmä, jossa on edustus Microsoftilta, Salon kaupungista, Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta ja TE-toimistosta, valmistelee toimia korvaavalle yritystoiminnalle ja aloittaa muutosturva- ja muut työvoimapoliittiset toimenpiteet. Yhteistyöryhmä sopii muutosturvan toimintamallin käynnistämisestä yrityksen kanssa mahdollisimman pian. Toimenpiteiden suunnittelussa hyödynnetään aiemmat kokemukset ICT-alan laajoissa irtisanomisissa.

Toimintamallissa on kolme pääpolkua: ensinnäkin koulutus ja työllistyminen tätä kautta, toiseksi yrittäjyys ja kolmanneksi uudelleen työllistyminen suoraan. Erityinen huomio tullaan kiinnittämään työttömäksi jäävien tiimien huippuosaamisen tunnistamiseen ja tämän osaamisen markkinointiin erilaisten verkostojen kautta.


Microsoftin irtisanomisiin vastataan heti
Varsinais-Suomen Yrittäjä


ELY-keskus kokoaa työryhmää – Microsoftin Salon tehtaan alasajoon varaudutaan
Turkulainen


Varsinais-Suomesta kadonnut muutamassa vuodessa noin 6 000 elektroniikkateollisuuden työpaikkaa
Aamuset kaupunkimedia


Salon kaupunki ryhtyi heti töihin Microsoftin uutisen jälkeen
Salon Seudun Sanomat


”Salossa päättyy yksi maamme menestyksekkäimmistä teollisuustarinoista”
Taloussanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Microsoft:

  • Tukea ja töitä Microsoftilta irtisanotuille 31.5.2016 - Suomi hakee EU:lta rahoitusta Microsoftilta irtisanottavien tukitoimiin. It-osaajille riittää ottajia Suomessa. Kasvavat ohjelmistotalot ovat palkanneet alkuvuoden aikana kymmeniä työntekijöitä ja aikovat rekrytoida toisen mokoman loppuvuoden aikana.
  • Microsoftilta viime syksynä irtisanotuista puolet työllistynyt uudestaan 27.5.2016 - Jopa puolet Microsoftin Espoon, Salon ja Tampereen yksiköistä viime vuonna irtisanotuista henkilöistä on työllistynyt uudestaan. Keskiviikkona pamahti käyntiin uusi neuvottelukierros, kun yhtiö ilmoitti irtisanovansa 1 350 työntekijää.
  • Microsoftin irtisanomiset iskevät Saloonkin 25.5.2016 - Microsoftin tänään aloittamat yt-neuvottelut koskevat myös miltei 300 entistä Salon toimipisteen työntekijää. Saloon parhaillaan rakentuva teollisen internetin osaamiskeskittymä tarvitsee lisää osaajia ja voi mahdollisesti tarjota työnsä menettäville uusia ura- ja yrittäjyysmahdollisuuksia kaupunginjohtajan mukaan.
  • Sadat ex-microsoftilaiset löytäneet uutta työtä 18.3.2016 - Liki joka toinen Microsoftilta irtisanottu henkilö on löytänyt jo uutta työtä. Luku pohjautuu Microsoftin perustaman työllisitämisen tukiohjelma Polun arvioon.
  • Smartsalo.com markkinoi salolaista osaamista 3.9.2015 - Smartsalo –yhteisö on ennakkoluulottomasti lähtenyt tekemään konkreettisia toimenpiteitä uusien työpaikkojen ja uuden liiketoiminnan luomiseksi Saloon ja salolaisille.