Uudenkaupungin soijatehdas vaihtaa omistajaa

Salolaisen kiinteistöneuvoksen Jorma Niemisen johtama Suomen Soijanjalostus Oy on solminut ehdollisen sopimuksen Finnprotein Oy:n kanssa soijanjalostusliiketoiminnan ostamisesta konkurssipesältä.

Uuden omistajan tarkoituksena on jatkaa soijanjalostustoimintaa Uudenkaupungin tehtaalla. Tehtaan johto on suurelta osin jo valittu, ja tuotantohenkilökunnan rekrytointi alkaa syksyn aikana. Tuotannon käynnistymisaikataulu sekä rekrytointien tarkempi ajankohta täsmentyvät elokuun aikana. Tuoreimman arvion mukaan yritys työllistänee noin kuusikymmentä henkeä.


Sopimukset on solmittu – Ugin soijatehdas vaihtaa omistajaa
Turun Sanomat


Soijajalostamo käynnistyy vuoden vaihteessa
Uudenkaupungin Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta elintarviketeollisuus:

  • HKScan lopettaa Mellilän tuotantolaitoksen 20.4.2017 - HKScanin Mellilän tuotantolaitos lakkautetaan ja osa teurastamon toiminnoista siirretään Paimioon. Irtisanomisia pyritään välttämään tarjoamalla Mellilässä työskenteleville työtä muista HKScanin toimipaikoista. HKScanin Mellilän tuotantolaitos lopettaa Loimaan Lehti Tuoreimmat artikkelit aiheesta yt-neuvottelut:
  • HKScan rakentaa uuden broilertehtaansa Raumalle 1.10.2015 - HKScanin mukaan hanke on yksi yhtiön historian merkittävimpiä tuotantolaitosinvestointeja. Valmistuttuaan laitos työllistää noin 300 henkilöä.
  • Munax Oy laajentaa tuotantotilojaan Laitilassa 14.8.2015 - Munax Oy laajentaa tehdas- ja pakkaamorakennustaan Laitilassa. Yhtiö aikoo rakentaa nykyisten tuotantotilojensa yhteyteen uudet terminaalitilat.
  • Uudenkaupungin soijatehdas vaihtaa omistajaa 8.7.2015 - Suomen Soijanjalostus Oy aikoo ostaa soijanjalostusliiketoiminnan ja jatkaa toimintaa Uudenkaupungin tehtaalla. Tuotantohenkilökunnan rekrytointi alkaa syksyn aikana.
  • HKScan osti puolet Paimion teurastamosta 6.7.2015 - HKScan Finland Oy on ostanut puolet Paimion Teurastamo Oy:stä. Osuuden möi turkulainen Kaivon Liha Kaunismaa Oy, joka jatkaa yhtiön omistajana 50 prosentin osuudella.