Microsoft vähentää Suomessa jopa 2 300 työntekijää

Yt-uutisen pudottanut Microsoft on antanut alustavaa tietoa Suomen tehtaidensa vähennystarpeesta. Yhtiö ennakoi, ettei sillä ole mahdollisuutta säilyttää kolmea tuotekehityskeskusta Suomessa. Se suunnittelee lopettavansa toimintonsa Salossa ja siirtävänsä sieltä työtehtäviä Espooseen ja Tampereelle. Microsoftilla on nyt Suomessa noin 3 200 työntekijää ja se aikoo vähentää Suomesta enintään 2 300 työntekijää seuraavien kuukausien aikana. Viime vuonna Microsoft irtisanoi noin tuhat entistä Nokian työntekijää ja lakkautti Oulun tutkimus- ja tuotekehitysyksikön.

Suomen leikkaukset ovat osa Microsoftin tänään julkistamaa maailmanlaajuista säästökuuria. Kaikkiaan yhtiö vähentää maailmanlaajuisesti enintään 7 800 työntekijää lähinnä puhelinliiketoiminnasta ja siihen liittyvistä toiminnoista.


Microsoftlaisten musta päivä: Salon tehdas lakkautetaan, Suomesta katoaa 2300 työpaikkaa
Aamulehti


Microsoft vähentää Suomessa jopa 2 300 työntekijää
Suomenmaa


Suomen hallitus pettynyt Microsoftin vähennysaikeisiin
Microsoft vähentää 7 800 työntekijää
Talouselämä


Microsoft vähentää 7 800 maailmanlaajuisesti – pääasiassa puhelinliiketoiminnasta
Microsoft lopettaa toimintansa Salossa
Yle


Microsoft vähentää enintään 7 800 työntekijää
Turun Sanomat


Microsoftilta jätti-irtisanomiset – vähentää tuhansia työntekijöitä pu­he­lin­bis­nek­ses­tä
Kaleva


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Microsoft:

  • Tukea ja töitä Microsoftilta irtisanotuille 31.5.2016 - Suomi hakee EU:lta rahoitusta Microsoftilta irtisanottavien tukitoimiin. It-osaajille riittää ottajia Suomessa. Kasvavat ohjelmistotalot ovat palkanneet alkuvuoden aikana kymmeniä työntekijöitä ja aikovat rekrytoida toisen mokoman loppuvuoden aikana.
  • Microsoftilta viime syksynä irtisanotuista puolet työllistynyt uudestaan 27.5.2016 - Jopa puolet Microsoftin Espoon, Salon ja Tampereen yksiköistä viime vuonna irtisanotuista henkilöistä on työllistynyt uudestaan. Keskiviikkona pamahti käyntiin uusi neuvottelukierros, kun yhtiö ilmoitti irtisanovansa 1 350 työntekijää.
  • Microsoftin irtisanomiset iskevät Saloonkin 25.5.2016 - Microsoftin tänään aloittamat yt-neuvottelut koskevat myös miltei 300 entistä Salon toimipisteen työntekijää. Saloon parhaillaan rakentuva teollisen internetin osaamiskeskittymä tarvitsee lisää osaajia ja voi mahdollisesti tarjota työnsä menettäville uusia ura- ja yrittäjyysmahdollisuuksia kaupunginjohtajan mukaan.
  • Sadat ex-microsoftilaiset löytäneet uutta työtä 18.3.2016 - Liki joka toinen Microsoftilta irtisanottu henkilö on löytänyt jo uutta työtä. Luku pohjautuu Microsoftin perustaman työllisitämisen tukiohjelma Polun arvioon.
  • Smartsalo.com markkinoi salolaista osaamista 3.9.2015 - Smartsalo –yhteisö on ennakkoluulottomasti lähtenyt tekemään konkreettisia toimenpiteitä uusien työpaikkojen ja uuden liiketoiminnan luomiseksi Saloon ja salolaisille.