Työllisyysmääräraha huvennut nopeasti tänä vuonna

Työllisyysmääräraha on kulunut tänä vuonna tavanomaista nopeammin, tiedottaa työ- ja elinkeinoministeriö. Työttömien määrään suhteutettuna työllisyysmäärärahaa on vähemmän kuin aiempina vuosina. Tälle vuodelle palkkatukeen, työvoimakoulutukseen ja aloittavan yrittäjän starttirahaan sekä muihin työvoimapalveluihin on varattu 724 miljoonaa euroa. Työ- ja elinkeinoministeriö on korvamerkinnyt vuoden alussa tehdyssä määrärahajaossa osan rahoista pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen.

Työnantaja voi saada palkkatukea palkatessaan työnhakijan, jonka on vaikea työllistyä. Näin on yritetty saada työelämään esimerkiksi nuoria muun muassa oppisopimuskoulutuksen kautta. Palkkatuki ja starttiraha ovat aina harkinnanvaraisia tukia. TE-toimistot myöntävät varoja valtion talousarvion ja eri alueille jaettujen määrärahojen mukaan. Elokuussa saadaan tarkempaa tietoa varojen riittävyydestä alueittain, kertoo oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.).


Työttömiä entistä enemmän, työllisyysmääräraha huvennut nopeasti
Yle


Nuorten työllistämisrahat jäissä – Vastavalmistuneen työpaikka jäi haaveeksi
Yle


Työllistämis- ja starttirahat loppu – Hakemuksia turha tehdä!
Turkulainen


 

Tuoreimmat artikkelit aiheesta palkkatuki, starttiraha: