Teknologiateollisuuden alihankinnassa varovaista toiveikkuutta

Teknologiateollisuus teki kesäkuussa alihankintaa käyttävien ja toimittavien jäsenyritystensä keskuudessa kyselyn alihankinnan suhdannetilanteesta. Alihankinnan kysyntä näyttäisi hieman elpyneen, kun entistä suurempi osuus eli kolmasosa päähankkijoista ilmoitti alihankintatilaustensa kasvaneen.

Teknologiateollisuuden alihankkijoilla on edelleen pulaa ammattitaitoisista CNC-koneistajista ja levyseppä-hitsaajista. Hieman yli kolmasosa alihankkijoista ja viidesosa päähankkijoista kertoo työvoimapulasta. Syksyn kysynnästä pää- ja alihankkijoilla näyttäisi olevan samansuuntaiset näkemykset. Päähankkijoista alihankintatilaustensa kasvuun uskoo lähes puolet vastanneista. Alihankkijoista tilauskantojen kasvuun uskoi runsas kolmannes.

Alihankinnassa varovaista toiveikkuutta
Teknologiateollisuus


Kaiken kurjuuden keskellä: Näistä klassisista ammattiduunareista on Suomessa kova pula
Talouselämä


Teknologiateollisuuden alihankinnassa piristymistä
Kauppalehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta teknologiateollisuus, alihankkijat: