Joka kuudes työttömyyskassan jäsen oli viime vuonna työttömänä

Työttömyyskassoihin kuului vuonna 2014 lähes kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää, kertoo Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö. Jäsenistä 16 prosenttia sai vuoden aikana ansiopäivärahaa vähintään yhdeltä päivältä. Ansiopäivärahaa tai vuorottelukorvausta maksettiin viime vuonna yhteensä 42 miljoonalta päivältä. Ansioturvamenot olivat viime vuonna 2,8 miljardia euroa. Etuuskulut kasvoivat 14 prosenttia edellisvuodesta. Ansiopäivärahan saajien määrä kasvoi 6 prosenttia.

Työttömyyskassojen jäsenmaksut ovat nousseet vuosina 2014 ja 2015 yhteensä noin viidenneksellä. Jäsenmaksujen nousu johtuu etuuskulujen kasvusta.


Joka kuudes työttömyyskassan jäsen oli viime vuonna työttömänä
Verkkouutiset


Ansiopäivärahaa saavien määrä kasvoi – menot 2,8 miljardia euroa
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta ansio-päiväraha, työttömyyskassat: