Posti irtisanoo yli 300 työntekijää, sulkee 77 omaa myymälää

Postin palvelupisteverkoston yt-neuvottelut ovat päättyneet. Posti vähentää entintään 319 henkilöä. Posti kertoo sulkevansa kaikkiaan 77 myymäläänsä. Jatkossa Postilla on enää 21 omaa myymälää. Suljettavien myymälöiden toiminnot siirretään kumppaniyritysten hoidettavaksi vuoteen 2018 mennessä. Lisäksi Posti avaa 100 uutta palvelupistettä. Tällöin palvelupisteiden määrä kasvaa 1500:aan. Varsinais-Suomessa on siten jatkossa vain yksi Postin oma toimipiste Turun Eerikinkadulla.

Posti kertoo tähtäävänsä palvelupisteverkoston uudistuksella muun muassa laajempiin aukioloaikoihin ja uusien verkkopalveluiden tarjoamiseen.


Posti sulkee 77 omaa myymälää – irtisanottavia yli 300
Yle


Posti vähentää yt-neuvottelujen seurauksena 319 työntekijää
Talouselämä


Posti irtisanoo jopa 319
Taloussanomat


Postin yt:t ohi – Turkuun jää vain Eerikinkadun myymälä
Aamuset


 

Tuoreimmat artikkelit aiheesta Posti, postiala:

  • Posti tarjoaa kesätöitä 2400:lle 21.4.2017 - Posti palkkaa noin 2400 kesätyöntekijää erityisesti postin- ja sanomalehtien varhaisjakeluun, mutta myös muihin tehtäviin. Työpaikkoja on eri puolilla Suomea. Varsinais-Suomeen palkataan 330 kesätyöntekijää. Kesätyö tarjolla 2 400 nuorelle – paikkoja ympäri Suomen Turkulainen Tuoreimmat artikkelit aiheesta kesätyö:
  • Posti osti HR Hoivan 10.1.2017 - Posti on ostanut hoivapalveluita tarjoavan HR Hoiva Oy:n. Toiminta jatkuu Postin tytäryhtiönä. Oston myötä Postin kotipalvelut laajenevat kotihoitoon. HR Hoivan palveluksessa on noin 190 henkilöä ja palveluvalikoimaan kuuluu kotihoito-, avustus-, siivous- ja asiointipalveluja. Posti osti hoivapalveluyhtiön Turun Sanomat Posti osti kotipalveluja tuottavan HR Hoivan Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta yritykset:
  • Postista katoaa yli 680 työpaikkaa – 181 irtisanotaan 18.3.2016 - Postin työpaikkojen määrä vähenee Varsinais-Suomessa 31 henkilöllä, yt-neuvottelujen piiriin kuului noin 700 työntekijää. Koko maassa sadat työntekijät päättivät lähteä vapaaehtoisesti, joten varsinaisten irtisanottavien määrä jäi 181:een.
  • Posti vähentämässä jopa 860 työntekijää 26.1.2016 - Posti aloittaa yt-neuvottelut. Syyksi se kertoo jakelumäärien voimakkaan vähenemisen. Yt-neuvotteluissa voidaan vähentää jopa 860 työntekijää tuotannosta, hallinnosta, myynnistä ja asiakaspalvelusta.
  • Posti työllistää joulunaikaan 3 350 kausityöntekijää 11.11.2015 - Posti palkkaa jouluruuhkaa helpottamaan 3 350 kausiapulaista eri puolilla maata. Määrä on hieman suurempi kuin aikaisempina vuosina.