Pellettilaitos rakenteilla Turku Energialle

Turku Energia rakentaa öljyä korvaavan pellettilaitoksen Luolavuoreen vuoden 2015 kuluessa. Turku Energia lisää uusiutuvaa energiantuotantoaan pellettikäyttöisen lämpökeskuksen myötä. Hanke tukee Turku Energian strategista tavoitetta nostaa uusiutuvien energianlähteiden osuus myydystä kaukolämmöstä ja sähköstä 50 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Valmistuessaan laitoksen käyttö työllistää puolen henkilötyövuoden verran Turku Energian omaa nykyistä henkilöstöä.

Laitoksen rakennuttajana toimii suomalainen Renewa Oy. Myös laitoksen suunnittelu, asennus ja käyttöönotto toteutetaan pitkälti Renewan ja sen kotimaisten alihankkijoiden työnä. Hankkeen työllistävä vaikutus Renewa Oy:lle on noin 100 henkilötyövuotta.


Turku Energian Luolavuoren pellettilaitos etenee aikataulussa
Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta energia-ala, rakennusala:

  • Osaamiskartoitus rakennusalan työnhakijoille 23.11.2016 - Varsinais-Suomen TE-toimisto ja Turun Aikuiskoulutuskeskus kartoittavat alueen rakennusalan työnhakijoiden osaamista. Kuusi päivää kestävän kartoituksen aikana voi suorittaa työturvallisuus- ja tulityökortit. Kartoitukset alkavat marras- ja joulukuun vaihteessa. Rakennusalan työnhakijat osaamiskartoitukseen Varsinais-Suomessa Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta rakennusala
  • Rakentaminen kasvussa 31.8.2016 - Rakennusteollisuus RT on välikatsauksessaan korottanut rakentamisen tämän vuoden kasvuennusteen 6,5 prosenttiin. Huhtikuinen ennuste oli 3,5 prosenttia. Erityisesti rakennetaan asuntoja, toimitiloja ja julkisia rakennuksia. Rakentamiseen odotetaan kovaa kasvua – nousu jatkuu ensi vuonna Turkulainen Rakentamisessa ennakoitua kovempi kasvu Rakennusteollisuus RT Tuoreimmat artikkelit aiheesta rakentaminen:
  • Vapossa käynnissä yt-neuvottelut Salossa 18.5.2016 - Vapo on käynnistänyt Salossa yt-neuvottelut, joissa on tavoitteena etäkäyttöön soveltuvan toimintamallin ja organisaation rakentaminen Salon Energiantuotanto Oy:ssä.
  • Talonrakennus kasvaa Varsinais-Suomessa 15.4.2016 - Rakennusalalla ennakoidaan töiden määrän lisääntyvän seuraavan puolen vuoden aikana. Myös asuntotuotannon, toimitilarakentamisen ja korjausrakentamisen kasvuun uskotaan.
  • Rakentajien työllisyys kohentui selvästi 1.4.2016 - Rakennusalan työllisyystilanne on parantunut selvästi viime vuotiseen verrattuna.