Pellettilaitos rakenteilla Turku Energialle

Turku Energia rakentaa öljyä korvaavan pellettilaitoksen Luolavuoreen vuoden 2015 kuluessa. Turku Energia lisää uusiutuvaa energiantuotantoaan pellettikäyttöisen lämpökeskuksen myötä. Hanke tukee Turku Energian strategista tavoitetta nostaa uusiutuvien energianlähteiden osuus myydystä kaukolämmöstä ja sähköstä 50 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Valmistuessaan laitoksen käyttö työllistää puolen henkilötyövuoden verran Turku Energian omaa nykyistä henkilöstöä.

Laitoksen rakennuttajana toimii suomalainen Renewa Oy. Myös laitoksen suunnittelu, asennus ja käyttöönotto toteutetaan pitkälti Renewan ja sen kotimaisten alihankkijoiden työnä. Hankkeen työllistävä vaikutus Renewa Oy:lle on noin 100 henkilötyövuotta.


Turku Energian Luolavuoren pellettilaitos etenee aikataulussa
Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta energia-ala, rakennusala: