Työmarkkinoilla pulaa puheterapeuteista, toimittajia liikaa

Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreimman ammattibarometrin (2/2015) mukaan työvoimatilanne on ylitarjonta- ja pula-ammattien valossa hieman parempi kuin edellisessä arviossa helmikuussa.

Aloittain tarkasteltuna työvoimapulaa on eniten sosiaali- ja terveysalalla sekä myyntityössä. Työmarkkinoilla on tarvetta etenkin puheterapeuteille ja kuulontutkijoille.Toimittajat ovat nousseet nyt ylitarjonta-ammattien listan kärkipäähän.  Lisäksi tuote- ja vaatesuunnittelijoita, ompelijoita, sihteereitä ja mainonnan erityisasiantuntijoita on liikaa suhteessa tarjolla oleviin työpaikkoihin.

Työ- ja elinkeinoministeriön Ammattibarometri-järjestelmään on koottu työ- ja elinkeinotoimistoissa tehdyt arviot noin 200:sta työelämän keskeisestä ammatista. Barometrissa arvioidaan ammattien kehitysnäkymiä, työvoiman saatavuusnäkymiä sekä alueellista tilannetta seuraavan puolen vuoden aikana.


Työmarkkinoilla pulaa puheterapeuteista, toimittajia liikaa
Turun Sanomat


Yllättävä tulos – näissä ammateissa on nyt suurin työvoimapula
Talouselämä


Näillä aloilla riittää töitä – työvoiman ylitarjonnassa uusi ykkönen
Mtv


Toimittajat nousseet ylitarjonta-ammattien joukkoon
Työ- ja elinkeinoministeriö


Tuoreimmat artikkelit aiheesta ammattibarometri:

  • Ammattibarometri I/2017 julkaistu 31.3.2017 - Tuoreen ammattibarometrin mukaan Varsinais-Suomessa on pulaa esimerkiksi monista terveydenhuollon ammattilaisista, erityisopettajista ja rakennusalan työnjohtajista. Ammattibarometrin avulla voi tarkastella ammattien kehitysnäkymiä alueittain. Barometri perustuu työ- ja elinkeinotoimistojen näkemykseen.… Read more "Ammattibarometri I/2017 julkaistu"
  • Ammattibarometri II/2016 julkaistu 27.9.2016 - Ammattibarometrin avulla voi tarkastella ammattien kehitysnäkymiä alueittain. Barometri perustuu työ- ja elinkeinotoimistojen näkemykseen. Tuoreen ammattibarometrin mukaan Varsinais-Suomessa on pulaa esimerkiksi erityisopettajista, hammaslääkäreistä ja rakennusalan työnjohtajista. Ammattibarometri Tuoreimmat… Read more "Ammattibarometri II/2016 julkaistu"
  • Lääkäreistä pulaa, sihteereitä liikaa 6.4.2016 - Sosiaali- ja terveysalalla on edelleen pulaa esimerkiksi lääkäreistä ja hoitajista. Myös rakennusalalle tarvitaan lisää työntekijöitä. Sen sijaan sihteereitä, graafisia suunnittelijoita ja vaattureita on liikaa.
  • Työmarkkinoilla pulaa puheterapeuteista, toimittajia liikaa 15.6.2015 - Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreimman ammattibarometrin mukaan työvoimatilanne on ylitarjonta- ja pula-ammattien valossa hieman parempi kuin helmikuussa. Ylitarjonta-ammateiksi määriteltiin nyt kolmasosa arvioduista ammateista, kun helmikuussa luku oli lähes 40 prosenttia.
  • Työvoimapula alkaa helpottaa sosiaali- ja terveysalalla, erityisopettajista pulaa Varsinais-Suomessa 17.10.2014 - Työvoimapulasta kärsivien ammattien lista lyhenee. Lista ylitarjonta-ammateista sen sijaan kasvaa. Ylitarjontaa on myös sellaisissa ammateissa, joissa vielä vuosituhannen alussa oli pulaa työvoimasta, kuten elektroniikka-asentajissa ja rakennusalan työntekijöissä.