Turun telakan suuri laivatilaus varmistui

Carnival Corporation, Meyer Werft ja Meyer Turku julkistivat tänään usean miljardin euron suuruisen sopimuksen neljästä uuden sukupolven risteilyaluksesta. Kaksi aluksista rakennetaan  Meyer Turun telakalla Suomessa. Sopimuksen myötä Meyer Turun tilauskirja ulottuu aina vuoteen 2020 saakka. Tilausten työllisyysvaikutukset ovat arviolta 17 000 henkilötyövuotta. Tilaukset turvaavat telakan ja suomalaisen meriteollisuuden alihankkijaverkoston työllisyyden useiksi vuosiksi.

Meyer Turun telakalla on 1 350 työntekijää ja se on erikoistunut erittäin monimutkaisten, innovatiivisten ja ympäristöystävällisten risteilyalusten, autolauttojen ja erikoisalusten rakentamiseen. Parhaillaan yhtiö rakentaa aluksia TUI Cruisesille, Tallinkille.


Turun telakalle kahden risteilyaluksen suurtilaus
Turun SanomatTurun telakan suuri laivatilaus varmistui – Alihankkijoille 15 000 henkilötyövuotta
Suomen Yrittäjät


Maailman suurin risteilyvarustamo palaa Turun telakan asiakkaaksi – Työllisyys turvattu ainakin viideksi vuodeksi
Tekniikka&Talous


Elinkeinoministeri Rehn: Telakan työt turvattu viideksi vuodeksi
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Meyer Turku:

  • Kahden risteilijän kauppa vahvistettu 9.5.2017 - Royal Caribbean Cruises-varustamon kahden Icon-luokan risteilijän osto Meyer Turulta on varmistunut. Esisopimus tehtiin viime syksynä ja laivat ovat valmiita vuosina 2022 ja 2024. Meyer Turku työllistää tällä hetkellä 1600 henkilöä. Uusille työntekijöille on suuri tarve: Meyer Turku tulee rekrytoimaan vuoden 2018 loppuun mennessä noin 500 henkilöä. Myös verkostoyrityksiin tarvitaan paljon uusia työntekijöitä. Kahden ison risteilijän kauppa varmistui Turkuun – telakalla
  • Positiivinen rekrytointihaaste laivanrakennuksessa 28.4.2017 - Laivatilauksien toteuttamiseen tarvitaan jopa 5000 työntekijää. Meyer kouluttaa paljon väkeä omassa Laivanrakennusoppilaitoksessaan. Parhaillaan haussa ovat syksyllä alkavat laivalevyseppä-hitsaajan ja putki- ja koneasentajan rekrykoulutukset, jotka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Palvelujohtaja Jaana Hernelahti Varsinais-Suomen TE-toimistosta kertoo, että isoille rekrytoinneille on valtakunnallinen yhteistyöverkosto. Työvoimaa kaavitaan Eurooppaa myöten Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Turun telakalle lisäinvestointeja 17.2.2017 - Turun telakkaan investoidaan vuoteen 2019 mennessä yli 100 miljoonaa euroa, jotta tilaukset saadaan tehtyä. Luvassa on muun muassa uusi nosturi, hyttitehtaan laajennus ja teräsvarasto. Katettua laivanrakennushallia ei kuitenkaan suunnitelmissa ole. Turun telakan investoinnit kohoavat ainakin sataan miljoonaan euroon Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Meyer Turku palkittu Turun Kehittäjänä 17.11.2016 - Meyer Turku on palkittu vuoden Turun Kehittäjä -palkinnolla. Palkinnon jakaa Turun Nuorkauppakamari. Turun Kehittäjä -palkinto Meyerille Y-lehti Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Turun telakalle jälleen kahden risteilijän tilaus 11.10.2016 - Meyer Turku ja Royal Caribbean Cruises -varustamo ovat tehneet aiesopimuksen kahdesta risteilijästä, joiden toimitusvuodet ovat 2022 ja 2024. Tilauksen ansiosta telakka voi työllistää lisää ihmisiä. Viime kuussa Carnival Corporation tilasi telakalta kaksi risteilijää. Turun telakalle kaksi suurta laivatilausta Turun Sanomat Meyer Turku sai jälleen kaksi risteilijätilausta – Tilaajana Royal Caribbean Cruises Turkulainen Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka: