Sandvik sulkee Turun tehtaan

Ruotsalainen Sandvik Mining Oy sulkee Turun Runosmäessä sijaitsevan tehtaansa. Tuotantotoiminta Turussa päättyy kesän 2016 loppuun mennessä. Osa Sandvikin tuotekehitys- ja suunnittelutoiminnoista jatkaa Turussa vuoden 2018 loppuun asti.

Maaliskuussa alkaneiden yt-neuvottelujen kerrottiin koskevan koko Turun toimipaikan henkilöstöä eli noin 470 henkilöä. Lopullinen irtisanomisten määrä tarkentuu myöhemmin. Alihankkijan palvelukseen siirtyy 120 ja noin 140 henkilölle tullaan tarjoamaan töitä muualta, lähinnä Tampereelta.

Sandvikin liikevaihto Suomessa on laskenut viimeisten kahden vuoden aikana. Kokoonpanoa siirretään yhtiön muille tehtaille Tampereelle, Yhdysvaltoihin ja Kiinaan.


Sandvik sulkee Turun tehtaan – satoja työpaikkoja lähtee
Turun Sanomat


Sandvik sulkee Turun tehtaan
Yle


Sandvik sulkee tehtaansa – 470 työpaikkaa lähtee
Turkulainen


Turun 340 potkut saaneesta kukaan ei halua Tampereelle
Turun Sanomat


 

Tuoreimmat artikkelit aiheesta konepajat: