It-osaajia halutaan Viroon töihin

Viron strategiana on talouden kansainvälistäminen. Tämän edistämiseksi Viro aloitti toukokuussa Work in Estonia -kampanjan, jolla maahan värvätään työvoimaa ulkomailta. It-osaajat ovat erityisen haluttuja, sillä Virossa on käynnissä it-buumi. Maassa on paljon alan startupeja, ja keskikokoisessa yrityksessä voi olla työntekijöitä kymmenistä maista. It-alalla pärjää englannin kielellä. Viron opetusta on tarjolla.

Palkkataso Virossa on Suomea matalampi, mutta kannattaa muista alhainen verotus ja Suomea alhaisempi hintataso. Joukkoliikenne on asukkaille maksutonta. Tallinnan keskustasta voi saada mukavan asunnon 400 euron kuukausivuokralla.


It-osaaja, Viro haluaa sinut töihin
Kauppalehti


KL: Viro värvää it-osaajia
Verkkouutiset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta IT-ala:

  • Microsoftilta viime syksynä irtisanotuista puolet työllistynyt uudestaan 27.5.2016 - Jopa puolet Microsoftin Espoon, Salon ja Tampereen yksiköistä viime vuonna irtisanotuista henkilöistä on työllistynyt uudestaan. Keskiviikkona pamahti käyntiin uusi neuvottelukierros, kun yhtiö ilmoitti irtisanovansa 1 350 työntekijää.
  • Microsoftin irtisanomiset iskevät Saloonkin 25.5.2016 - Microsoftin tänään aloittamat yt-neuvottelut koskevat myös miltei 300 entistä Salon toimipisteen työntekijää. Saloon parhaillaan rakentuva teollisen internetin osaamiskeskittymä tarvitsee lisää osaajia ja voi mahdollisesti tarjota työnsä menettäville uusia ura- ja yrittäjyysmahdollisuuksia kaupunginjohtajan mukaan.
  • Suomalaisten kiinnostus Virossa työskentelyyyn kasvanut 16.5.2016 - Kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta sanoi, että voisi harkita Virossa asumista tai työskentelyä. It-alan ammattilaiset suhtautuivat muita suopeammin ajatukseen Virossa työskentelystä.
  • Työttömyyden kasvu pysähtynyt it-alalla 18.4.2016 - Informaatioteknologia-alan työttömyyden kasvuvauhti on pysähtynyt ja kääntynyt joillakin paikkakunnilla jopa selkeään laskuun.
  • ICT-palkinto Smartsalolle 10.3.2016 - ICT Teko 2015 -palkinnon sai tänä vuonna Smartsalo ry. Palkinnon myönsi Turun kauppakamarin ICT-valiokunta.