Pelkkä kandidaatin tutkinto riittää harvoin työelämään

Uuden hallituksen tavoitteena on, että yhä suurempi osa opiskelijoista siirtyisi työelämään jo kandidaatin tutkinnon jälkeen. Alemman korkeakoulututkinnon työelämälähtöisyyttä pyritään myös lisäämään. Yliopistojen opetusalan liitto YLL:n puheenjohtaja Seppo Sainio ei ymmärrä, miksi Suomi lähtisi laskemaan koulutustasoaan.

”Meillä on myös työelämään valmistava linja ammattikorkeakouluissa, jossa keskitytään työelämätaitoihin jo alemmassa tutkinnossa”, Sainio toteaa.

Sainion mukaan nykyisen kandidaatin tutkinnon tarkoituksena ei ole sellaisenaan vastata työelämän haasteisiin. Vaikka se antaa taitoja ja valmiuksia työelämää varten, eivät kandidaatin opinnot ole vielä valmis tutkintokokonaisuus.


Yliopistojen asiantuntijat: Pelkkä kandidaatin tutkinto riittää harvoin työelämään
Suomen Kuvalehti

Tuoreimmat artikkelit aiheesta tutkinto,yliopisto: