Maahanmuuttajan kotouttamisjärjestelmän tuettava tulijan jaksamista

Työ- ja elinkeinoministeriön katsauksessa selvitetään, millaiset palvelut ja toiminnot tutkitusti vahvistavat ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajien psyykkistä hyvinvointia. Tutkimuskatsauksen mukaan mielen hyvinvoinnin ongelmat heikentävät yksilön toimintakykyä. Uuden kielen ja uuden yhteiskunnan toimintaperiaatteiden oppiminen hidastuu ja vaikuttaa näin haitallisesti koko kotoutumiseen. Aikuisten hoitamattomat mielenterveysongelmat heijastuvat monin tavoin myös seuraavan sukupolven hyvinvointiin ja kehitykseen ja saattavat aiheuttaa ylisukupolvista syrjäytymistä.

Yleistä kotoutumista vahvistavat toimenpiteet vahvistavat myös psyykkistä hyvinvointia väestötasolla: työllistymisen, kielitaidon hankkimisen, syrjimättömyyden, sosiaalisten siteiden luomisen ja ylläpidon sekä osallisuuden tuki rakentavat mahdollisuuksia hallita omaa elämää.


Maahanmuuttajan kotouttamisjärjestelmän tuettava tulijan jaksamista
Verkkouutiset


Maahanmuuttajien psyykkistä hyvinvointia ja mielenterveyttä edistävät tekijät ja palvelut
Työ- ja elinkeinoministeriö


Tuoreimmat artikkelit aiheesta maahanmuuttajat, kotouttaminen: