Työttömiä tohtoreita ennätysmäärä

Tohtoreiden työttömyys ylitti huhtikuussa ensimmäistä kertaa tuhannen rajan. Työttömänä oli työ- ja elinkeinoministeriön tilastojen mukaan 1 018 tohtoria. Tieteentekijöiden liiton mukaan tilanne pahenee kesän aikana, kun moni määräaikainen työsuhde päättyy. Viime vuonna tohtoreita valmistui ennätysmäärä, 1860.

Tieteentekijöiden liitto on huolissaan hallitusohjelmassa kaavailluista koulutusleikkauksista, jotka vievät yliopistoilta 500 miljoonaa euroa vuoteen 2019 mennessä. Myös Suomen Akatemian ja Tekesin rahoitusta vähennetään. Liiton mielestä hallitus haluaa laskea suomalaisten osaamistasoa.


Työttömiä tohtoreita ennätysmäärä
Turun Sanomat


Työttömiä tohtoreita ensi kertaa yli tuhat – yliopistoleikkaukset pahentavat tilannetta
Verkkouutiset


 

Työttömiä tohtoreita jo yli tuhat – viime vuonna väitteli ennätysmäärä
Talouselämä


Työttömiä tohtoreita ennätysmäärä
Etelä-Suomen Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta tohtorit, korkeakoulutetut: