Oppisopimusopiskelu yleistynyt Varsinais-Suomessa

Oppisopimusopiskelu on yleistynyt viime vuosina. Turussa solmittiin taloudellisesti epävarmoista ajoista huolimatta viime vuoden aikana yli tuhat oppisopimusta. Yhä useampi oppisopimus johti erikoisammattitutkintoon. Uusia oppisopimuksia solmitaan Turussa pääasiassa pieniin yrityksiin. Lisääntyneet yt-neuvottelut hillitsivät työsopimuspohjaisten oppisopimuskoulutusten aloittamista monissa suuremmissa yrityksissä ja julkisella sektorilla.

Valtio tukee oppisopimusopiskelua työantajalle maksettavalla koulutuskorvauksella. Koulutuskorvauksen tarkoituksena on madaltaa oppisopimusopiskelijan työllistämisestä syntyviä kustannuksia. Oppisopimuskoulutuksen koulutustukeen kanavoidut varat tulevat opetus- ja kulttuuriministeriöltä toisin kuin esimerkiksi nuorisotakuun palkkatuki, jonka myöntää työ- ja elinkeinoministeriö.


Oppisopimus kasvattaa suosiotaan Varsinais-Suomessa, mutta vain pienissä yrityksissä
Aamuset


Tuoreimmat artikkelit aiheesta oppisopimus:

  • Oppisopimusopiskelu yleistynyt Varsinais-Suomessa 21.5.2015 - Oppisopimusopiskelu on yleistynyt viime vuosina. Turussa solmittiin taloudellisesti epävarmoista ajoista huolimatta viime vuoden aikana yli tuhat oppisopimusta. Yhä useampi oppisopimus johti erikoisammattitutkintoon. Uusia oppisopimuksia solmitaan Turussa pääasiassa… Read more "Oppisopimusopiskelu yleistynyt Varsinais-Suomessa"
  • Matti Alahuhta vetoaa työnantajiin: palkkaa nuori! 11.3.2015 - Jotta nuorten ja työnantajien kohtaaminen helpottuisi, kohtaamispaikaksi on luotu nettisivu nuorilletoita.fi. Nuoret saavat sivuilta tietoa avoimista paikoista sekä niiden hakemisesta. Työnantajille on tarjolla tietoa muun muassa oppisopimuksista ja erilaisista palkkatuista.
  • Opinnoilla selkeyttä yrityksen toimintaan 4.2.2015 - Yrittäjän ammattitutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, ja vieläpä omassa yrityksessä. Verkostoitumisesta koulutuksen aikana on hyötyä jatkossa. Lähipäivien keskustelut eri alojen opiskelijoiden kanssa ovat osa opiskelua.
  • Ammatti-instituutin lähihoitajaopiskelijoiden oppisopimuspaikat kiven alla 26.1.2015 - Vahvasti lähihoitajakoulutuksessa työnantajana mukana ollut Turun kaupunki ei näillä näkymin pysty enää tarjoamaan oppisopimuspaikkoja maaliskuussa alkavalle hoidon ja huolenpidon jaksolle. Turun oppisopimustoimisto on etsinyt myös yksityiseltä puolelta työnantajia, joilla olisi tarjolla oppisopimustyötä hoiva-alalta.
  • Turun ja Raision oppisopimusopiskelijat juhlivat valmistumista VPK-talolla 10.11.2014 - Turun ja Raision alueella on opiskellut viimeisen vuoden aikana oppisopimuksella noin 3 200 opiskelijaa yli 1 300 eri yrityksessä yli 150 eri tutkintoon. Suosituimpia tutkintoja ovat sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, laitoshuoltajan ammttitutkinto, tekniikan erikoisammattitutkinto ja liiketalouden perustutkinto (merkonomi).