Lääkärien määrä noussut ja on yhä nousussa

Lääkäriliiton mukaan lääkäreitä on nyt noin 4 000 ja erikoislääkäreitä lähes 3 000 enemmän kuin 15 vuotta sitten. Eri erikoisaloilla lääkärimäärät kehittyvät kuitenkin eri suuntiin: esimerkiksi kirurgian alat ovat kasvussa, kun taas psykiatrien määrä on vähenemässä. Yleislääketieteen erikoislääkärimäärä näyttää liiton mukaan jatkavan hidasta vähenemistä.

Lääkäriliitto ennakoi lääkärityövoiman kehitystä noin viiden vuoden välein. Tuorein ennuste ulottuu vuoteen 2030. Sen mukaan lääkärien määrä nousee noin 2 000:lla ja erikoislääkärien määrä noin 1 000:lla. Ennuste ei ota kantaa lääkäreiden työvoiman kysyntänäkymiin. Väestön ikääntyminen lisännee työvoiman tarvetta esimerkiksi geriatrian, syöpätautien ja neurologian aloilla.


Näiden hyväpalkkaisten ammattilaisten määrä kasvoi 7000:lla – lisää työpaikkoja on luvassa
Turkulainen


Tuoreimmat artikkelit aiheesta lääkäri: