EU suosittelee nuorisotakuuta kaikille jäsenvaltioille

Suomen nuorisotakuuta on syytetty epäonnistuneeksi, koska nuorisotyöttömyys on kasvanut. EU on toista mieltä. Suomesta ja Itävallasta kopioitua mallia on nyt testattu 18 projektissa ympäri Eurooppaa. Kokemukset ovat olleet lupaavia. Kaiken kaikkiaan työttömien nuorten määrä on vähentynyt EU:ssa jo puolella miljoonalla nuorella vuodesta 2013 vuoteen 2014.

Nuoret eivät harmillisesti tunne nuorisotakuuta. Tarkoituksena on, että yhä useammat eri tahot tekevät yhteistyötä nuorten työttömyyden kitkemiseksi. Siis TE-toimiston lisäksi koulut ja esimerkiksi etsivässä nuorisotyössä olevat nuorisotyöntekijät. Nuorten työttömyys on lisääntynyt heikossa taloustilanteessa. Mutta nuorisotakuu on kuitenkin parantanut vuoropuhelua esimerkiksi työllisyydestä ja koulutuksesta vastaavien viranomaisten välillä.


“Onneksi olkoon Suomi” − EU otti Suomesta mallia ja haluaa nuorisotakuun kaikkiin EU-maihin
Yle Kioski


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Nuorisotakuu: