EU suosittelee nuorisotakuuta kaikille jäsenvaltioille

Suomen nuorisotakuuta on syytetty epäonnistuneeksi, koska nuorisotyöttömyys on kasvanut. EU on toista mieltä. Suomesta ja Itävallasta kopioitua mallia on nyt testattu 18 projektissa ympäri Eurooppaa. Kokemukset ovat olleet lupaavia. Kaiken kaikkiaan työttömien nuorten määrä on vähentynyt EU:ssa jo puolella miljoonalla nuorella vuodesta 2013 vuoteen 2014.

Nuoret eivät harmillisesti tunne nuorisotakuuta. Tarkoituksena on, että yhä useammat eri tahot tekevät yhteistyötä nuorten työttömyyden kitkemiseksi. Siis TE-toimiston lisäksi koulut ja esimerkiksi etsivässä nuorisotyössä olevat nuorisotyöntekijät. Nuorten työttömyys on lisääntynyt heikossa taloustilanteessa. Mutta nuorisotakuu on kuitenkin parantanut vuoropuhelua esimerkiksi työllisyydestä ja koulutuksesta vastaavien viranomaisten välillä.


“Onneksi olkoon Suomi” − EU otti Suomesta mallia ja haluaa nuorisotakuun kaikkiin EU-maihin
Yle Kioski


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Nuorisotakuu:

  • Nuorisotakuu jää kolmasosalla toteutumatta 10.8.2016 - Vuonna 2013 voimaan tulleen nuorisotakuun kolmen kuukauden aikaraja ylittyy noin kolmasosalla. Työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntija Janne Savolaisen mukaan työllistymissuunnitelmien osalta tavoitteet kuitenkin täyttyvät. Nuorisotakuu koskee kaikkia alle 25-vuotiaita ja myös alle 30-vuotiaita vastavalmistuneita. Heille tulisi tarjota työ-, työkokeilu- opiskelu, työpaja- tai kuntoutuspaikkaa kolmen kuukauden sisällä työttömäksi ilmoittautumisesta. Nuorisotakuu ei toteudu kolmasosalla – vaatisi lisää talouskasvua Turun Sanomat Nuorisotakuu auttaa eteenpäin
  • EU suosittelee nuorisotakuuta kaikille jäsenvaltioille 21.5.2015 - Suomesta ja Itävallasta kopioitua mallia on nyt testattu 18 projektissa ympäri Eurooppaa. Kaiken kaikkiaan työttömien nuorten määrä on vähentynyt EU:ssa jo puolella miljoonalla nuorella vuodesta 2013 vuoteen 2014.
  • Palveluita nuorille saman katon alta 27.4.2015 - Turussa tehostetaan nuorisotyöttömyyden ja syrjäytymisen ehkäisyä uudella palvelupisteellä. Ohjaamo-nimisessä nuorisokeskuksessa on mm. kaupungin nuorisotoimen ja Kelan palveluja.
  • Lisää avustuksia etsivään nuorisotyöhön 23.4.2015 - Lounais-Suomen aluehallintovirasto myönsi opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustuksia etsivään nuorisotyöhön 1 572 000 euroa. Etsivä nuorisotyö on osa nuorisotakuuta.
  • Varsinais-Suomen ELY-keskukselle 1,6 miljoonaa euroa yrittäjyyteen, nuorten työllistämiseen ja koulutukseen 19.2.2015 - Varsinais-Suomen ELY-keskus saa työllisyysmäärärahoja 1,61 miljoonaa euroa varmistamaan nuorisotakuun rahoituksen riittävyys, yrittäjyyden edistäminen starttirahan avulla sekä työvoimakoulutuksen saatavuus.