Työllistyminen sosiaali- ja terveysalalle ei olekaan varmaa

Sosiaali- ja terveysalalla opiskelua on pidetty vuosien ajan varmana valintana, koska alan työvoimatarve kasvaa tulevaisuudessa. Ammattikorkeakoulujen sosiaali- ja terveysalan tarjonnasta nuorten suosiossa ovat perinteisesti etenkin sairaanhoitajan, fysioterapeutin ja ensihoitajan koulutukset. Sosiaali- ja hoitoala kiinnostaa myös alanvaihtajia, toisen asteen lähihoitajakoulutukseen on runsaasti hakijoita etenkin aikuispuolella.

Työttömyys sosiaali- ja terveysalalla on ollut hieman nousussa viime aikoina. Sosiaali- ja terveysala ei kärsi lähitulevaisuudessa työvoimapulasta, mutta työvoiman kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa ammateittain eikä alueittain. Vaikka työllisyysnäkymät saattavat nyt olla epävarmat, alalla tarvitaan tulevaisuudessa runsaasti uutta työvoimaa.


Piti olla varma ala – töitä ei sittenkään kaikille
Taloussanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta sosiaali- ja terveysala: