Kansalaisaloite nollatuntisopimuksista etenee eduskuntaan

Kansalaisaloite nollatuntisopimusten kieltämiseksi on saanut kerättyä tarvittavat 50 000 nimeä ja se etenee eduskunnan käsittelyyn. Kansalaisaloitteen tavoitteena on muun muassa saada osa-aikatyöhön vähintään 18 tunnin viikkotyöaika.

Nollatuntisopimuksella työskentelevät ovat pääosin nuoria: lähes puolet on alle 25-vuotiaita ja 65 prosenttia on alle 30-vuotiaita. Eniten nollatuntisopimuksella työskenteleviä on tukku- ja vähittäiskaupan, terveys- ja sosiaalipalveluiden ja majoitus- ja ravitsemustoiminnan toimialoilla.


Kansalaisaloite nollatuntisopimusten kieltämisestä on kerännyt 50 000 nimeä – etenee eduskuntaan
Talouselämä


Nollatuntisopimusten kieltoa tavoitteleva kansalaisaloite sai 50 000 nimeä täyteen
Yle


Kansalaisaloite nollatuntisopimuksista etenee eduskuntaan
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta nollatuntisopimus: