Kansalaisaloite nollatuntisopimuksista etenee eduskuntaan

Kansalaisaloite nollatuntisopimusten kieltämiseksi on saanut kerättyä tarvittavat 50 000 nimeä ja se etenee eduskunnan käsittelyyn. Kansalaisaloitteen tavoitteena on muun muassa saada osa-aikatyöhön vähintään 18 tunnin viikkotyöaika.

Nollatuntisopimuksella työskentelevät ovat pääosin nuoria: lähes puolet on alle 25-vuotiaita ja 65 prosenttia on alle 30-vuotiaita. Eniten nollatuntisopimuksella työskenteleviä on tukku- ja vähittäiskaupan, terveys- ja sosiaalipalveluiden ja majoitus- ja ravitsemustoiminnan toimialoilla.


Kansalaisaloite nollatuntisopimusten kieltämisestä on kerännyt 50 000 nimeä – etenee eduskuntaan
Talouselämä


Nollatuntisopimusten kieltoa tavoitteleva kansalaisaloite sai 50 000 nimeä täyteen
Yle


Kansalaisaloite nollatuntisopimuksista etenee eduskuntaan
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta nollatuntisopimus:

  • Kansalaisaloite nollatuntisopimuksista etenee eduskuntaan 7.5.2015 - Kansalaisaloite nollatuntisopimusten kieltämiseksi on saanut kerättyä tarvittavat 50 000 nimeä ja se etenee eduskunnan käsittelyyn. Kansalaisaloitteen tavoitteena on muun muassa saada osa-aikatyöhön vähintään 18 tunnin viikkotyöaika. Nollatuntisopimuksella työskentelevät ovat pääosin nuoria: lähes puolet on alle 25-vuotiaita ja 65 prosenttia on alle 30-vuotiaita. Eniten nollatuntisopimuksella työskenteleviä on tukku- ja vähittäiskaupan, terveys- ja sosiaalipalveluiden ja majoitus- ja ravitsemustoiminnan toimialoilla. Kansalaisaloite nollatuntisopimusten kieltämisestä
  • Jo 35 % työskentelee epätyypillisissä työsuhteissa… ja kasvu jatkuu 18.3.2015 - Epätyypillisiksi työsuhteiksi Sitra laskee osa-aikaiset, yksinyrittäjät, tarvittaessa töihin tulevat tuntityöläiset, henkilövuokrayhtiöiden vuokra- ja keikkatyöntekijät ja määräaikaiset. Uusi työ on monimuotoista, yrittäjämäistä, joustavaa, liikkuvaa ja verkottuvaa.
  • Yllätys: Naisilla eniten nollasopimuksia – vastentahtoista osa-aikatyötä? 5.3.2015 - Juuri julkistetusta Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta paljastuu ensimmäistä kertaa niin sanottujen nollatuntisopimusten tehneiden palkansaajien määrä. Nollatuntisopimus tarkoittaa työsopimusta, jossa työajan on sovittu vaihtelevan nollan ja 40 viikkotunnin välillä.
  • Nollatyösopimuksista ei ole saatu lakia – työnantajat ja palkansaajat syyttelevät toisiaan 15.1.2015 - Nollatyösopimuksella tarkoitetaan työsopimusta, jossa työajasta on sovittu vain väljästi tai ei lainkaan. Käytännössä tämä voi tarkoittaa, että töiden määrä voi vaihdella täysistä tunneista pyöreään nollaan.
  • Loppu nollatuntisopimuksille kansalaisaloitteella 3.12.2014 - Nollatuntisopimuksilla tarkoitetaan työsopimuksia, joilla työntekijä sitoutuu olemaan työnantajan käytettävissä tarvittaessa. Työnantaja sitoutuu tarjoamaan työtä nollasta täysiin tunteihin viikossa.