Isot investoinnit Turun telakalle, jos sopimukset varmistuvat

Turussa luovutetaan perjantaina Mein Schiff 4 -risteilyalus TUI Cruisesille. Hyvin todennäköistä on, että samana päivänä laitetaan nimet sopimukseen, jolla Meyer Werft ostaa loput 30 prosenttia Turun telakan omistuksesta Suomen valtiolta.

Mein Schiff 5 ja 6 -risteilijöistä on jo sopimukset. Toivotaan että TUI Cruises tilata myös Mein Schiff 7 ja 8 -risteilijät, joista sillä on optio. Lisäksi Turun telakalla on sopimus lng-autolautan rakentamisesta Tallinkille ja optio toisesta. Jos risteilyvarustamo Carnivalin ja Meyerin maaliskuinen yhteistyösopimus neljästä risteilijästä etenee sopimukseksi saakka, kaksi näistä risteilijöistä tehtäisiin Turussa. Mikäli TUI:n sekä Carnivalin sopimukset varmistuvat, edessä ovat isot investoinnit Turun telakalle.


Meyer investoi isosti Turkuun
Kauppalehti


Telakkapomo Jan Meyer on huolissaan työvoimasta: ”Suomessa ehdittiin ajatella, että meriteollisuus on kuoleva ala”
Talouselämä


Turun telakalta valmistuu Mein Schiff 4 -risteilijä
Yle


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Meyer Turku, Meyer Werfh, telakka: