Isot investoinnit Turun telakalle, jos sopimukset varmistuvat

Turussa luovutetaan perjantaina Mein Schiff 4 -risteilyalus TUI Cruisesille. Hyvin todennäköistä on, että samana päivänä laitetaan nimet sopimukseen, jolla Meyer Werft ostaa loput 30 prosenttia Turun telakan omistuksesta Suomen valtiolta.

Mein Schiff 5 ja 6 -risteilijöistä on jo sopimukset. Toivotaan että TUI Cruises tilata myös Mein Schiff 7 ja 8 -risteilijät, joista sillä on optio. Lisäksi Turun telakalla on sopimus lng-autolautan rakentamisesta Tallinkille ja optio toisesta. Jos risteilyvarustamo Carnivalin ja Meyerin maaliskuinen yhteistyösopimus neljästä risteilijästä etenee sopimukseksi saakka, kaksi näistä risteilijöistä tehtäisiin Turussa. Mikäli TUI:n sekä Carnivalin sopimukset varmistuvat, edessä ovat isot investoinnit Turun telakalle.


Meyer investoi isosti Turkuun
Kauppalehti


Telakkapomo Jan Meyer on huolissaan työvoimasta: ”Suomessa ehdittiin ajatella, että meriteollisuus on kuoleva ala”
Talouselämä


Turun telakalta valmistuu Mein Schiff 4 -risteilijä
Yle


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Meyer Turku, Meyer Werfh, telakka:

  • Kahden risteilijän kauppa vahvistettu 9.5.2017 - Royal Caribbean Cruises-varustamon kahden Icon-luokan risteilijän osto Meyer Turulta on varmistunut. Esisopimus tehtiin viime syksynä ja laivat ovat valmiita vuosina 2022 ja 2024. Meyer Turku työllistää tällä hetkellä 1600 henkilöä. Uusille työntekijöille on suuri tarve: Meyer Turku tulee rekrytoimaan vuoden 2018 loppuun mennessä noin 500 henkilöä. Myös verkostoyrityksiin tarvitaan paljon uusia työntekijöitä. Kahden ison risteilijän kauppa varmistui Turkuun – telakalla
  • Positiivinen rekrytointihaaste laivanrakennuksessa 28.4.2017 - Laivatilauksien toteuttamiseen tarvitaan jopa 5000 työntekijää. Meyer kouluttaa paljon väkeä omassa Laivanrakennusoppilaitoksessaan. Parhaillaan haussa ovat syksyllä alkavat laivalevyseppä-hitsaajan ja putki- ja koneasentajan rekrykoulutukset, jotka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Palvelujohtaja Jaana Hernelahti Varsinais-Suomen TE-toimistosta kertoo, että isoille rekrytoinneille on valtakunnallinen yhteistyöverkosto. Työvoimaa kaavitaan Eurooppaa myöten Aamuset Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Turun telakalle lisäinvestointeja 17.2.2017 - Turun telakkaan investoidaan vuoteen 2019 mennessä yli 100 miljoonaa euroa, jotta tilaukset saadaan tehtyä. Luvassa on muun muassa uusi nosturi, hyttitehtaan laajennus ja teräsvarasto. Katettua laivanrakennushallia ei kuitenkaan suunnitelmissa ole. Turun telakan investoinnit kohoavat ainakin sataan miljoonaan euroon Turun Sanomat Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Meyer Turku palkittu Turun Kehittäjänä 17.11.2016 - Meyer Turku on palkittu vuoden Turun Kehittäjä -palkinnolla. Palkinnon jakaa Turun Nuorkauppakamari. Turun Kehittäjä -palkinto Meyerille Y-lehti Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka:
  • Turun telakalle jälleen kahden risteilijän tilaus 11.10.2016 - Meyer Turku ja Royal Caribbean Cruises -varustamo ovat tehneet aiesopimuksen kahdesta risteilijästä, joiden toimitusvuodet ovat 2022 ja 2024. Tilauksen ansiosta telakka voi työllistää lisää ihmisiä. Viime kuussa Carnival Corporation tilasi telakalta kaksi risteilijää. Turun telakalle kaksi suurta laivatilausta Turun Sanomat Meyer Turku sai jälleen kaksi risteilijätilausta – Tilaajana Royal Caribbean Cruises Turkulainen Tuoreimmat artikkelit aiheesta telakka: