Starttirahan myöntämisperusteet vaihtelevat paikallisesti

Starttirahaa voi säädöksien perusteella saada työtön työnhakija tai henkilö, joka siirtyy kokoaikaiseksi yrittäjäksi vakituisesta työstä tai opiskelusta. Myöntämisperusteissa myös painotetaan, että liikeidean pitää olla kunnossa.

Starttirahan hakijat ovat epätasa-arvoisessa asemassa eri puolilla Suomea, sillä myöntämisperusteet vaihtelevat paikallisesti TE-toimistojen resurssien mukaan. Johtaja Kjell Henrichson Varsinais-Suomen TE-toimistosta sanoo, että resurssit ovat toistaiseksi niin vähissä, että starttirahoituksen ja palkkatukipäätöksien ehtoja oli pakko rajata määrärahaperustein paikallisesti. Henrichson toivoo valtiolta pikaisesti lisärahoitusta starttirahaan ja palkkatukeen TE-toimistoille.


Varsinais-Suomessa starttirahaa ei heru ilman pitkää työttömyyttä
Turun Sanomat


Starttirahan hakijat epätasa-arvoisessa asemassa, perusteet vaihtelevat alueittain
Kaleva


Miksi TE-toimisto myöntää starttirahaa vain pitkään työttöminä olleille työnhakijoille?
Aamulehti


Tuoreimmat artikkelit aiheesta starttiraha: