Taloushallinto tarvitsee uudenlaisia osaajia

Taloushallinnon ammattilaisten tulevaisuudesta on väännetty kättä julkisuudessa. Toiset puhuvat ammattikunnan katoamisesta tai ulkoistamisesta halvan työvoiman maihin, toiset ammattikunnan uudesta noususta.

Alan digitalisoituminen on jo pitkällä, ja kehitys tällä tiellä kiihtyy koko ajan. Toisin kuin usein kuulee väitettävän, digitalisoituminen ei kuitenkaan tarkoita taloushallinnon ammattikunnan katoamista. Kyse on työtehtävien ja toimialan uudistumisesta.

Uuden ajan taloushallinnon ammattilainen on ennen kaikkea palveluammattilainen ja yrityskonsultti. Taloushallinnon tehtävä siirtyy tukitoiminnosta yhä lähemmäs liiketoiminnan strategista kehittämistä. Alalle tuleville nuorille tämä merkitsee uudenlaisia mahdollisuuksia ja vaatii paljon myös alan ammattilaisten koulutukselta.


Taloushallinto tarvitsee  uudenlaisia osaajia
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta taloushallinto:

  • Varsinais-Suomeen neljä uutta auktorisoitua tilitoimistoa 25.5.2015 - Tilitoimistoala kasvaa ja voi hyvin rakennemuutoksesta huolimatta. Ala tarvitsee paljon lisää taloushallinnon ja yritystalouden ammattilaisia lähivuosina.
  • Taloushallinto tarvitsee uudenlaisia osaajia 28.4.2015 - Taloushallinnon ammattilaisten tulevaisuudesta on osa sitä mieltä että ammattikunta katoaa, mutta toiset uskovat uuteen nousuun. Työtehtävät tulevat muuttumaan ja toimiala uudistuu ja siirtyy tukitoiminnosta yhä lähemmäs liiketoiminnan strategista kehittämistä.
  • Kirjanpidon ja laskentatoimen työn sisältö muuttumassa rajusti 15.1.2015 - Yritysten taloustiedon ja rahaprosessien rutiinit hoituvat digitaalisesti, ja osin jo automaattisesti, perinteinen taloushallinnon kirjaamis- ja tallennustyö poistuu ja työn painopiste siirtyy asiakkaan palveluun, neuvontaan ja konsultointiin. KLT-tutkinto on taloushallinnon alalla arvostettu asiantuntijatutkinto, johon voi hakea vasta, kun on jo hankkinut työkokemusta alalta.
  • Randell: Kunnan Taitoa Oy luo työpaikkoja Turkuun 15.4.2014 - Turun kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se siirtäisi liikkeenluovutuksella taloushallinnon palvelukeskuksensa kuntien yhdessä omistamaan Taitoaan syyskuun alusta lähtien. Taitoan talouspalvelukeskukseen siirtyisi noin 95 Turun kaupungin työntekijää. Turku on… Read more "Randell: Kunnan Taitoa Oy luo työpaikkoja Turkuun"