Kesäduunari-info auttaa taas nuoria kesätyöasioissa

Palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteinen Kesäduunari-info neuvoo jälleen nuoria kesätyösuhteisiin liittyvissä asioissa. Ensi viikon maanantaina avattavaan maksuttomaan Kesäduunari-infoon voivat ottaa yhteyttä nuorten lisäksi myös vanhemmat sekä työnantajat. Puhelimesta tai netin kautta voi pyytää apua esimerkiksi palkkoihin, työvuoroihin tai työsopimuksen laatimiseen liittyviin asioihin.

Neuvoja voi kysyä numerosta 0800 179 279 ja osoitteesta www.kesaduunari.fi. Keskustelua käydään myös Facebookissa ja Twitterissä.


”Tarkista etenkin työtuntien määrä”… kohta ovat puhelimet taas kuumina
Talouselämä


Kesäduunari-info auttaa taas nuoria kesätyöasioissa
Kesäduunari-info


”Hyviä ja huonoja on myös kesätyönantajissa”
Talouselämä


Tuoreimmat artikkelit aiheesta työelämätietous:

  • Puheterapeuttien kysyntä tarjontaa suurempi 26.2.2016 - Puheterapeuteilla on täystyöllisyys ja puheterapeuteista on jatkuvasti pulaa. Puheterapiatyö pohjautuu tutkittuun tietoon. Arviointiin ja kuntoutukseen liittyvien tehtävien ohella puheterapeutin työhön kuuluu ohjaavaa työtä.
  • Nämä ovat hallituksen keinot kilpailukyvyn parantamiseksi 9.9.2015 - Sunnuntain tuplapalkka laskee, ylityökorvaukset puolittuvat ja sairauslomiin tulee yhden päivän karenssi. Toimet säädetään "pakottavalla lainsäädännöllä" työehtosopimusten ohi.
  • Monipuolinen kielitaito tukee työuraa 9.6.2015 - Elinkeinoelämässä kielitaitotarpeet ovat kehittyneet aivan toiseen suuntaan globalisaation ja kansainvälistymisen seurauksena. Englannin kielen taito on jo perustaito, jota edellytetään yrityksissä kaikilla tehtävätasoilla. Englanti ei kuitenkaan yksin riitä. Työelämässä on kasvava tarve useamman vieraan kielen taitajille.
  • Kesäduunari-info auttaa taas nuoria kesätyöasioissa 28.4.2015 - Palkansaajakeskusjärjestöjen SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteinen Kesäduunari-info neuvoo jälleen nuoria kesätyösuhteisiin liittyvissä asioissa. Puhelimesta tai netin kautta voi pyytää apua esimerkiksi palkkoihin, työvuoroihin tai työsopimuksen laatimiseen liittyviin asioihin.
  • Työsuojeluviranomainen: Työelämän pelisäännöt koskevat myös kausityötä 9.12.2014 - Myös lyhytkestoisen työsuhteen ehdoissa pitää noudattaa työlainsäädäntöä ja sovellettavan työehtosopimuksen määräyksiä. Työsopimus on syytä tehdä kirjallisesti, vaikka suullinenkin on pätevä.