Luottamus talouden kohenemisesta nousussa

Kuluttajien odotukset oman talouden kohenemisesta olivat huhtikuussa korkeimmillaan sitten toukokuun 2011. Tämä ilmenee Tilastokeskuksen kuluttajabarometrista. Huhtikuussa 28 prosenttia kuluttajista arvioi taloutensa kohenevan ja 11 prosenttia huononevan vuoden kuluessa. Tilastokeskuksen mukaan työttömyyden arvioi vuoden aikana lisääntyvän 42 prosenttia kuluttajista, ja 20 prosenttia uskoi työttömyyden vähenemiseen.

Yritysten suhdannearviot ovat vahvistuneet lievästi, kertoo Elinkeinoelämän keskusliitto EK. Talousluottamus on kuitenkin edelleen keskimääräistä heikompaa kaikilla päätoimialoilla. Teollisuudessa ja palveluissa luottamus pysyi ennallaan. Rakentamisessa indikaattori nousi mutta pysyi selvästi pitkän ajan keskiarvonsa alapuolella. Vähittäiskaupassa myynnin supistuminen jatkui edelleen laajalti.


Kuluttajien luottamus omaan talouteen nousussa
Etelä-Suomen Sanomat


Kuluttajien luottamus omaan talouteen vahvistui
Taloussanomat


Yritysten talousluottamus vahvistui hieman
Turun Sanomat


Kolmannes suomalaisista uskoo maan taloustilanteen kohenevan vuoden kuluessa
Yle


Kuluttajien odotukset omasta taloudesta nousussa
Tilastokeskus


Yritysten suhdannearviot aavistuksen parempaan suuntaan
Elinkeinoelämän keskusliitto


Tuoreimmat artikkelit aiheesta Tilastokeskus, Elinkeinoelämän keskusliitto: