Posti aloittaa yt-neuvottelut

Posti suunnittelee laajentavansa palveluverkostoaan noin sadalla uudella palvelupisteellä lähivuosina. Posti suunnittelee omien myymälöiden palveluja siirrettäväksi kumppaniyritysten hoidettavaksi. Posti ilmoittaa vastaavansa asiakkaiden toiveisiin tarjoamalla laajempia aukioloaikoja, yksilöllistä joustavuutta sekä uusia verkkopalveluja.

Suunnitellusta uudistuksesta johtuen Postin omien myymälöiden henkilöstön kanssa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut 28. huhtikuuta. Neuvottelut koskevat 477 henkilöä. Alustavan arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve olisi enintään 380 vakituista henkilöä. Paikkakuntakohtaiset vaikutukset täsmentyvät yhteistoimintaneuvottelujen aikana ja niistä tiedotetaan yhteistoimintaneuvottelujen päätyttyä.


Posti luopuu postikonttoreista, irtisanoo 380 työntekijää myymälöistä
Turun Sanomat


Posti aloittaa yt-neuvottelut, 380 työpaikkaa vaarassa
Aamuset


Taas yt-pommi Postilta – 380 ulos
Talouselämä


Pääluottamusmies: Pelättyä rajumpi vähennys
Turun Sanomat


Tuoreimmat artikkelit aiheesta postiala:

  • Posti vähentämässä jopa 860 työntekijää 26.1.2016 - Posti aloittaa yt-neuvottelut. Syyksi se kertoo jakelumäärien voimakkaan vähenemisen. Yt-neuvotteluissa voidaan vähentää jopa 860 työntekijää tuotannosta, hallinnosta, myynnistä ja asiakaspalvelusta.
  • Posti työllistää joulunaikaan 3 350 kausityöntekijää 11.11.2015 - Posti palkkaa jouluruuhkaa helpottamaan 3 350 kausiapulaista eri puolilla maata. Määrä on hieman suurempi kuin aikaisempina vuosina.
  • Posti irtisanoo yli 300 työntekijää, sulkee 77 omaa myymälää 16.6.2015 - Posti sulkee 77 myymälää ja irtisanoo 319 työntekijää. Postille jää vain 21 omaa myymälää.
  • Posti aloittaa yt-neuvottelut 23.4.2015 - Posti suunnittelee laajentavansa palveluverkostoaan noin sadalla uudella palvelupisteellä lähivuosina. Posti suunnittelee omien myymälöiden palveluja siirrettäväksi kumppaniyritysten hoidettavaksi. Suunnitellusta uudistuksesta johtuen Postin omien myymälöiden henkilöstön kanssa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut.
  • Turun postinjakajat huolissaan: ”Joulusta mahdotonta selviytyä kunnialla” 21.11.2014 - Itellassa vuonna 2014 käydyt yt-neuvottelut ovat osoittautuneet ylimitoitetuksi, arvioi Postialan unionin (PAU) Varsinais-Suomen osasto tiedotteessaan. Postiyhtiö on joutunut kuluneen vuoden aikana palkkaamaan useita irtisanottuja työntekijöitään takaisin sekä vakituisiin että määräaikaisiin työsuhteisiin, jotta postit saataisiin jaettua asiakkaille.